Η μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και πολλές είναι οι εταιρείες που κάνουν αγώνα δρόμου για ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer, μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή της πως το εμβόλιο που αναπτύσσει έχει αποτελεσματικότητα 95%, ζητά επείγουσα έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
Επείγουσα έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ζητά η φαρμακοβιομηχανία Pfizer μετά την ανακοίνωση αποτελεσματικότητας που φτάνει το 95%.
Η Pfizer ρίχτηκε σε αυτή τη μάχη αναπτύσσοντας το εμβόλιο κατά του κορονοϊού σε συνεργασία με το γερμανικό εργαστήριο BioNTech.
Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίουΝα υπενθυμίσουμε πως την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer είχε ανακοινώσει πως η τελική ανάλυση των κλινικών δοκιμών της τρίτης φάσης του εμβολίου έδειξε 95% αποτελεσματικότητα.
Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:«Η Pfizer και η BioNTech ανακοίνωσαν ότι θα υποβάλουν αίτημα στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για επείγουσα έγκριση χρήσης του εμβολίου τους mRNA, BNT162b2 κατά του κορονοϊού, που δυνητικά θα επιτρέψει τον εμβολιασμό πληθυσμού που ανήκει στις ομάδες υψηλού κινδύνου στις ΗΠΑ, από τα μέσα έως το τέλος Δεκεμβρίου 2020», αναφέρεται στην ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας.
94,5% αποτελεσματικότητα ανακοίνωσε η ModernaΠαράλληλα, και η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ποσοστό αποτελεσματικότητας της τάξης του 94,5%. Οι εξετάσεις που έγιναν στους υποψηφίους έδειξαν πως το πειραματικό αυτό εμβόλιο της Moderna Inc είχε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 94,5%.
Στο 92% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου Sputnik VΕπιπλέον, και η Ρωσία καταχώρισε το εμβόλιο Sputnik V κατά του κορονοϊού, με την αποτελεσματικότητά του να φτάνει στο 92%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Εμβόλιο: Ελπίδες και πολιτικά παιχνίδια
- Εμβόλιο κορονοϊού: Πού και πώς θα χορηγείται
- Pfizer-Moderna: Οι διαφορές στα εμβόλια που θα παραλάβει η Ελλάδα