Πως να αντιμετωπίσω τις συχνές ημικρανίες

συχνές ημικρανίες

Οι συχνές ημικρανίες είναι μια από τις πιο κοινές νευρολογικές διαταραχές που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενους και έντονους πονοκεφάλους που συχνά συνοδεύονται από διάφορα άλλα συμπτώματα, όπως ναυτία, εμετό και ευαισθησία στο φως ή στους ήχους.

Ενώ περιστασιακά επεισόδια ημικρανίας είναι ενοχλητικά, οι συχνές ημικρανίες μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ποιότητα ζωής ενός ατόμου, περιορίζοντας την ικανότητά του να εργάζεται, να κοινωνικοποιείται ή ακόμα και να εκτελεί βασικές καθημερινές δραστηριότητες.

Ας αναλύσουμε τις αιτίες, τα συμπτώματα και ποιους τρόπους αντιμετώπισης έχουν οι συχνές ημικρανίες

Τι είναι η ημικρανία;

Η ημικρανία είναι περισσότερο από ένας κοινός πονοκέφαλος. Είναι μια νευρολογική κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει το νευρικό σύστημα και να προκαλέσει ισχυρό, παλλόμενο πόνο στη μία πλευρά του κεφαλιού. Τα επεισόδια μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες έως αρκετές ημέρες, με τη συχνότητα των κρίσεων να ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να εμφανίζουν ημικρανίες μόνο περιστασιακά, ενώ άλλοι μπορεί να υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες κρίσεις, γνωστές και ως χρόνια ημικρανία.

Οι συχνές ημικρανίες, ορίζονται συνήθως ως ημικρανίες που εμφανίζονται περισσότερες από 15 ημέρες τον μήνα. Αυτές οι συχνές κρίσεις μπορούν να είναι εξαντλητικές και να επηρεάσουν σοβαρά την καθημερινή ζωή του ατόμου. Το να αντιμετωπίζει κάποιος τέτοιες συχνές κρίσεις σημαίνει όχι μόνο πόνο, αλλά και αναστολή πολλών καθημερινών δραστηριοτήτων, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να κάνουν τη συγκέντρωση και την εκτέλεση καθημερινών εργασιών αδύνατη.

Συχνές ημικρανίες – Συμπτώματα

Οι ημικρανίες διαφέρουν από άλλους τύπους πονοκεφάλου καθώς συνοδεύονται από συγκεκριμένα συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν:

  • Πονοκέφαλο παλλόμενο ή διαπεραστικό: Συνήθως εμφανίζεται στη μία πλευρά του κεφαλιού, αλλά μπορεί να επηρεάσει και τις δύο πλευρές. Ο πόνος μπορεί να διαρκέσει από 4 ώρες έως 72 ώρες, αν δεν αντιμετωπιστεί.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

Πηγή health4u