Βαλεριάνα - Πόσο συχνά μπορώ να παίρνω;

βαλεριάνα ποσο συχνά μπορώ να παίρνω

Η βαλεριάνα είναι φυσικό βότανο που καταπολεμά το άγχος, τον πονοκέφαλο και την αϋπνία. Το ερώτημα πολλών είναι «Πόσο συχνά μπορώ να παίρνω βαλεριάνα;»

Η βαλεριάνα είναι ένα φυτό με εξαιρετικά ποικίλη μορφολογία. Βοτανολόγοι κάνουν λόγο για 150 είδη, τα οποία βρίσκονται κυρίως σε εύκρατες χώρες. Η κύρια ουσία της είναι το βαλερενικό οξύ, το οποίο βρίσκεται στο αιθέριο έλαιο της ρίζας. Η βαλεριάνα διαθέτει μια πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά, ενώ τα εκχυλίσματα της μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως συμπληρώματα διατροφής.

Ποια είναι τα οφέλη της βαλεριάνας;

  • Kαταπολέμηση αυπνίας
  • Καταπολέμηση ψυχικών ασθενειών
  • Καταπολέμηση μυϊκών χρόνιων πόνων
  • Καταπολέμηση γυναικολογικών πόνων
  • Καταπολέμηση νευρολογικών παθήσεων

Το βότανο αυτό έχει μελετηθεί από επιστήμονες, με σκοπό τη θεραπεία του Alzheimer και έχει ανακαλυφθεί ότι η ρίζα της βαλεριάνας βοηθά στην πρόληψη της φλεγμονώδους αντίδρασης του εγκεφαλικού φλοιού. Είναι γνωστό ότι αυτό το είδος της φλεγμονής παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της νόσου Alzheimer.

Επιπρόσθετα, η σημαντικότερη χρήση της συναντήθηκε σε ανθρώπους που υπέφεραν από επιληψία και άλλες ψυχικές παθήσεις, με την ίδια να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος ως σημαντικό αγχολυτικό και στη σύγχρονη Φαρμακευτική/Ιατρική.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Πηγή Health4u