Pfizer: Στο 95% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer μόλις ανακοίνωσε πως το εμβόλιο ενάντια στον Covid-19 έχει 95% αποτελεσματικότητα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ανακοίνωσε εκ νέου δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό, το οποίο κατασκευάζει σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία BioNTech. Πιο συγκεκριμένα, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου βρίσκεται στο 95% και όχι στο 90%, όπως είχε ανακοινωθεί πρόσφατα.

Επιπλέον, γνωστοποίησε πως το εμβόλιο δεν έχει σοβαρές παρενέργειες, επομένως, θεωρείται ασφαλές. Pfizer και BioNTech επισημαίνουν πως θα ζητήσουν επείγουσα έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων μέσα στις επόμενες μέρες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το εμβόλιο, το οποίο βρίσκεται στη Φάση 3, απέτρεψε τις ήπιες και σοβαρές μορφές του Covid-19 σε ποσοστό 95%. Επίσης, σε μεγαλύτερες ηλικίες, σε ασθενείς άνω των 65 ετών, σημείωσε αποτελεσματικότητα της τάξης του 94%.

Pfizer - BioNTech - Ε.Ε. σε συμφωνία για την προμήθεια εμβολίων 

Να σημειώσουμε επίσης πως Pfizer και BioNTech κατέληξαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου MRNA εμβολίου ενάντια στον ιό SARS-CoV-2. Η συμφωνία προβλέπει μάλιστα και τη δυνατότητα αιτήματος για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Εφόσον όλα πάνe καλά και υπάρξει κλινική επιτυχία του εμβολίου, και αφού ληφθεί άδεια από τις κανονιστικές αρχές, οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν έως τα τέλη 2020.

Δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανακοίνωση94,5% αποτελεσματικότητα ανακοίνωσε η Moderna

Να υπενθυμίσουμε πως λίγες ώρες νωρίτερα η φαρμακοβιομηχανία Moderna ανακοίνωσε ποσοστό αποτελεσματικότητας της τάξης του 94,5%.

Οι εξετάσεις που έγιναν στους υποψηφίους έδειξαν πως το εμβόλιο της Moderna είχε αποτελεσματικότητα σε ποσοστό 94,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM