Pfizer: Ρευστοποίησε το 60% των μετοχών του ο Μπουρλά

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, φαίνεται πως εξαργύρωσε την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων για το εμβόλιο του COVID-19, καθώς ρευστοποίησε το 60% των μετοχών του, την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε την επιτυχία του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Του Μάκη Θεοδώση

Ο Άλμπερτ Μπουρλά ρευστοποίησε το 60% των μετοχών του στην Pfizer, την ίδια ημέρα που η φαρμακευτική ανακοίνωσε επιτυχία του υποψήφιου εμβολίου κατά του κορονοϊού, στην τρίτη φάση των δοκιμών. Ειδικότερα, ο Μπουρλά ρευστοποίησε συνολικά 132.508 μετοχές της Pfizer, με μέση τιμή πώλησης στα 41,94 δολάρια / μετοχή, ή 5,6 εκατ. δολάρια συνολικά.

Το ποσοστό ανόδου της μετοχής Pfizer άγγιξε το 16% και αύξησε τον τραπεζικό του λογαριασμό κατά 5,6 εκατ. δολάρια.

Να σημειωθεί, πως ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά διατηρεί στην κατοχή του 81.812 από τις 214.320 μετοχές της εταιρείας του. Η κίνησή του, σύμφωνα με την εταιρεία, ήταν παντελώς νόμιμη. Και αυτό διότι βασίζεται σε κανονισμό, ο οποίος επιτρέπει στα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου των εταιρειών να προβαίνουν σε παρόμοιες τακτικές πωλήσεις μετοχών, σε χρόνο που έχει ήδη προκαθοριστεί.

Η συναλλαγή, δηλαδή η πώληση των μετοχών ήταν προγραμματισμένη από τις 19 Αυγούστου, πράγμα που σημαίνει πως δεν βρίσκεται αντιμέτωπος με τους νόμους κατά του Insider Trading.

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM