Εμβόλιο Sinopharm: ΗΑΕ και Μπαχρέιν θα προσφέρουν επαναληπτικές δόσεις

Εμβόλιο Sinopharm
© Twitter

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν επαναληπτική δόση του εμβολίου κατά της νόσους Covid-19 της κρατικής κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinopharm τουλάχιστον έξι μήνες μετά τις αρχικές δύο δόσεις.

Επιπλέον, το γειτονικό του Μπαχρέιν ανακοίνωσε και αυτό με τη σειρά του πως θα ακολουθήσει παρόμοια τακτική και πως θα προσφέρει μια τρίτη δόση του εμβολίου της εταιρείας Sinopharm, τουλάχιστον έξι μήνες μετά την δεύτερη. Επισημαίνοντας μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση πως θα ξεκινήσει από τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Sinopharm εμβόλιο
© Twitter

Αξίζει να αναφερθεί, πως η προσφορά των ΗΑΕ εντάσσεται στην «προληπτική στρατηγική για την παροχή μέγιστης προστασίας στην κοινωνία», όπως ανακοίνωσε η Αρχή Διαχείρισης Εθνικών Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης και Καταστροφών (NCEMA), διευκρινίζοντας μάλιστα, πως θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που είναι ηλικίας άνω των 60 ετών ή υποφέρουν από χρόνιες παθήσεις.

Τι αναφέρει ο Π.Ο.Υ. για το εμβόλιο της Sinopharm

Επιπλέον, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), ο οποίος ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Sinopharm για επείγουσα χρήση, έχει ανακοινώσει ότι μια μεγάλη δοκιμή Φάσης ΙΙΙ έδειξε ότι οι δύο δόσεις του εν λόγω εμβολίου, χορηγούμενες με απόσταση 21 ημερών η μια από την άλλη, έχουν αποτελεσματικότητα 79% κατά της συμπτωματικής μόλυνσης, 14 ή περισσότερες ημέρες μετά την δεύτερη δόση.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), τα οποία πραγματοποίησαν κλινικές δοκιμές Φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της Sinopharm, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν αρχίσει την παρασκευή του στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης μεταξύ της Sinopharm και της εταιρείας τεχνολογίας που έχει έδρα στο Αμπού Ντάμπι Group 42.

Τα ΗΑΕ έχουν εμβολιάσει το 73% του πληθυσμού που μπορούσε να εμβολιαστεί

Να σημειωθεί, πως τα ΗΑΕ, περιφερειακό επιχειρηματικό και τουριστικό κέντρο με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους, έχουν εμβολιάσει περίπου το 73% του πληθυσμού τους που μπορούσε να εμβολιαστεί, σύμφωνα με την NCEMA. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρέχουν τέσσερα εμβόλια δωρεάν, δίχως ωστόσο να παρέχουν ανάλυση για το καθένα.

Πορεία πανδημίας σε ΗΑΕ - Μπαχρέιν

Τέλος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν μόλις χθες 1.270 νέα κρούσματα του κορονοϊού σε ένα 24ωρο, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους ανήλθε σε περισσότερες από 544 χιλιάδες, ενώ οι θάνατοι στην χώρα από την νόσο Covid-19 ανέρχονται σε 1.637.

Την ίδια ώρα, τα συνολικά κρούσματα που καταγράφονται στο γειτονικό τους Μπαχρέιν είναι 205 χιλ., ενώ ο αριθμός των θυμάτων είναι κάτι παραπάνω από 700. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα