Κοροναϊός: Χρήσιμες συμβουλές από τον ΕΟΔΥ για το μαγείρεμα (pics)

Επτά συμβουλές σχετικά με την προετοιμασία αλλά και τον χειρισμό τροφίμων εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο της κατάστασης που επικρατεί με τον κοροναϊό.

Ειδικότερα, αν δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία μέχρι τώρα, τα οποία να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με τον ο Εθνικό Οργανισμό Δημόσια Υγεία, είναι καλό να λαμβάνουμε ορισμένα μέτρα κατά την προετοιμασία και το μαγείρεμα γευμάτων.

Επιστήμονες παγκοσμίως, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν αναφέρει περιπτώσεις μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων μέχρι στιγμής

Ωστόσο, το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας σας συστήνει τα παρακάτω ως καλές πρακτικές υγιεινής κατά τον χειρισμό και την προετοιμασία των τροφίμων.

Δείτε τι ακόλουθες συμβουλές:
  1. Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία φαγητού
  2. Επιμελές πλύσιμο των χεριών κατά την εναλλαγή χειρισμού ωμού και μαγειρεμένου φαγητού
  3. Αποφυγή επαφής των χεριών με τη μύτη, το στόμα ή τα μάτια κατά την παρασκευή του φαγητού.
  4. Επιμελές πλύσιμο των χεριών πριν την κατανάλωση φαγητού.
  5. Χρήση διαφορετικών μαχαιριών και ξύλων κοπής για τα ωμά και τα μαγειρεμένα τρόφιμα.
  6. Καλό μαγείρεμα των τροφίμων, ειδικά του κρέατος και των προϊόντων του
  7. Καλός καθαρισμός επιφανειών και σκευών ιδιαίτερα μετά τον χειρισμό ωμών τροφίμων (όπως κρέας,πουλερικά, θαλασσινά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM