3 δροσερά ροφήματα που σβήνουν τη δίψα

χυμοι καυσωνας

Ορισμένα ποτά, λόγω της διουρητικής τους δράσης, μας προκαλούν απώλεια νερού. Μία επικύνδινη επίπτωση που μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και πρεπει να αποφευχθεί πάση θυσία όταν υπάρχει κύμα καύσωνα

Ενώ είναι αλήθεια ότι το νερό είναι αναντικατάστατο, συχνά λανθασμένα πιστεύεται ότι είναι το μόνο ποτό που ξεδιψάει σε ένα κύμα καύσωνα.

Και επειδή το να πίνετε  2 λίτρα νερό την ημέρα μπορεί να φαίνεται βαρετό, δείτε μια λίστα με εναλλακτικά φροφήματα που σβήνουν τη δίψα

Κύμα καύσωνα: γιατί πρέπει να πίνετε περισσότερα υγρά από το συνηθισμένο όταν κάνει ζέστη;

Προβλέψτε το αίσθημα της δίψας πίνοντας τακτικά υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν υπάρχει κύμα καύσωνα είναι σημαντικό να πίνετε τακτικά υγρά μέσα στην μέρα

Κανονικά, το σώμα χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 έως 2 λίτρα νερό για να απορροφήσει εκ νέου τον όγκο των υγρών και μεταλλικών αλάτων που χάνονται στην εφίδρωση.

Ορισμένες τροφές πλούσιες σε νερό , όπως τα αγγούρια, οι ντομάτες , το πεπόνι και το καρπούζι , βοηθούν επίσης να διατηρηθεί το σώμα ενυδατωμένο. Αλλά σε περίπτωση έντονης ζέστης , πιείτε 1/2 λίτρο επιπλέον νερό.

Διαφορετικά, ο μεταβολισμός σας θα καταστραφεί και μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα αφυδάτωσης : πονοκέφαλοι, κόπωση…

Είναι άχρηστο να γεμίζετε τα ποτά σας με παγάκια , κινδυνεύετε να έχετε κράμπες στο στομάχι και πονόλαιμο λίγες ώρες αργότερα. Επειδή όμως είναι σημαντικό να διαφοροποιούνται οι απολαύσεις, εδώ είναι μια λίστα με τα καλύτερα και χειρότερα ποτά που πρέπει να καταναλώσετε για να ενυδατωθείτε και να καταπολεμήσετε τη ζέστη.

Διαβάστε συνταγές για να ενυδατωθείτε εδώ