Τα βότανα – σύμμαχος για φυσική αποτοξίνωση

Η φυσική αποτοξίνωση με τη χρήση βοτάνων είναι μια κοινή πρακτική που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του πλανήτη.

Η φυσική αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι μια διαδικασία που συμβάλλει στην καλύτερη υγεία και ενισχύεται σημαντικά με την βοήθεια των βοτάνων. Διώχνει την κατακράτηση, βελτιώνει τη διάθεση και αυξάνει την ενέργειά σου. Επί της ουσίας, «καθαρίζει» και θρέφει το σώμα από μέσα προς τα έξω.

Για να καταφέρεις να αποτοξινώσεις τον οργανισμό σου, το «κλειδί» είναι να αποβάλλεις τις περιττές τοξίνες απ' το σώμα σου. Και αμέσως μετά, ο στόχος είναι η υγεία και η ευεξία με την πρόληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών.

 

Πού συμβάλει η αποτοξίνωση;

Η αποτοξίνωση είναι σημαντική γιατί:

  • συμβάλει στην προστασία του οργανισμού από διάφορες ασθένειες
  • βελτιώνει την ψυχολογία
  • δίνει ενέργεια
  • «διώχνει» την κατακράτηση
  • χαρίζει ομορφιά
  • συμβάλει στην υγεία του δέρματος και των μαλλιών

Και φυσικά δεν αφορά μόνο τις διατροφικές συνήθειες, αλλά όλες τις βλαβερές συνήθειες του ανθρώπου: τσιγάρο, αλκοόλ, κινητό, στρες.

rofima

Πώς λειτουργεί η αποτοξίνωση;

Όταν μιλάμε για αποτοξίνωση πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι πρόκειται για μια φυσική διαδικασία κατά την οποία το ανθρώπινο σώμα απαλλάσσεται από ξενοβιοτικά και ενδοτοξίνες.

Αποτοξίνωση = Καθαρισμός του αίματος

Το ήπαρ λειτουργεί σαν «φίλτρο», συλλέγοντας τα βλαβερά στοιχεία που υπάρχουν στο αίμα. Επιπλέον, το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες μέσω των νεφρών, των εντέρων, των πνευμόνων, του λεμφικού συστήματος, αλλά και του δέρματος.

Ωστόσο, δεν καταφέρνει να τις αποβάλλει πάντοτε αποτελεσματικά. Αυτό οφείλεται σε διάφορες συνήθειες της καθημερινότητας μας.

Image removed.

Τέτοιου είδους συνήθειες είναι: tο αλκοόλ, το τσιγάρο και τα λίπη, τα οποία και πρέπει να εκλείψουν εντελώς για ένα διάστημα. Και αυτό διότι αποτελούν εμπόδια στη διαδικασία της αποτοξίνωσης.

Επιπρόσθετα, ο περιορισμός της χρήσης διαφόρων καθαριστικών αλλά και προϊόντων υγιεινής (όπως οδοντόκρεμα ή αποσμητικά) συμβάλλει σημαντικά στην αποτοξίνωση. Γιατί; Γιατί όσα προϊόντα περιέχουν χημικά στοιχεία, καταλήγουν να είναι τοξικά και για το σώμα.

Ένα ακόμη εμπόδιο είναι το άγχος, το οποίο οδηγεί στην απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων ορμονών. Από τη μία, οι ορμόνες αυτές βοηθούν στην σωστή λειτουργία του σώματος σε περιόδους πίεσης. Από την άλλη όμως, σε μεγάλες ποσότητες επιβραδύνουν τα ένζυμα που παράγει το ήπαρ, αυξάνοντας τις τοξικές ουσίες στο σώμα. Η γιόγκα και ο διαλογισμός είναι απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι που μπορούν να ανακουφίσουν από το έντονο στρες.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM