Αυτό είναι το ρόφημα που επιβραδύνει τη γήρανση

τσάι

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό The Lancet, η κατανάλωση τσαγιού θα μπορούσε να «επιβραδύνει τη βιολογική γήρανση» .

Θα ήταν δυνατή η καταπολέμηση της γήρανσης;

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα υγείας από 7.031 ενήλικες Κινέζους ηλικίας 30 έως 79 ετών, καθώς και σχεδόν 6.000 Βρετανούς ενήλικες ηλικίας 37 έως 73 ετών.

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση τσαγιού των συμμετεχόντων στη μελέτη συγκρίθηκαν με τη βιολογική τους ηλικία,  «χρησιμοποιώντας κλινικούς βιοδείκτες» που υπάρχουν στο αίμα.

Μετά από δύο χρόνια παρακολούθησης για τους Κινέζους συμμετέχοντες και περισσότερα από τέσσερα χρόνια για τους Βρετανούς συμμετέχοντες, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι «η κατανάλωση τσαγιού συσχετίστηκε με μια εξασθενημένη επιτάχυνση της βιολογικής ηλικίας ».

«Αυτό είναι πραγματικά ενδιαφέρον γιατί σημαίνει ότι υπάρχει μια πιθανή σχέση μεταξύ των ενεργών συστατικών του τσαγιού και της επιβράδυνσης της γήρανσης», επισημαίνουν οι επιστήμονες

3 φλιτζάνια την ημέρα

Εάν η επιτάχυνση της βιολογικής ηλικίας ήταν γενικά μειωμένη στους λάτρεις του τσαγιού, αυτή η παρατήρηση ήταν ακόμη πιο έντονη σε ορισμένους.

« Η στροφή από τη μη κατανάλωση στην κατανάλωση τσαγιού συνδέθηκε με μείωση της επιτάχυνσης της βιολογικής ηλικίας σε σύγκριση με τη συνεχή μη κατανάλωση. Ακόμη πιο ισχυροί συσχετισμοί παρατηρήθηκαν μεταξύ των τακτικών πότων τσαγιού . Η σχέση έκθεσης-απόκρισης υποδηλώνει ότι η κατανάλωση περίπου 3 φλιτζανιών τσαγιού ή 6-8 γραμμάρια φύλλων τσαγιού την ημέρα μπορεί να προσφέρει τα πιο προφανή οφέλη κατά της γήρανσης.

Σαφώς, οι άνθρωποι των οποίων η γήρανση επιβραδύνθηκε περισσότερο ήταν εκείνοι που άρχισαν να πίνουν τσάι τη στιγμή της μελέτης και εκείνοι που το έπιναν τακτικά. Το μέγιστο αποτέλεσμα παρατηρήθηκε σε άτομα που έπιναν τρία φλιτζάνια την ημέρα.

Ποιο τσάι είναι προτιμότερο να πίνετε; Διαβάστε τη συνέχεια εδώ