Έξυπνα tips για ν' αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας (pics)

Κούραση, ατονία και θαμπό δέρμα. Μήπως φταίνε οι τοξίνες?

Είναι γνωστό πως οι τοξίνες δηλητηριάζουν το σώμα  και προκαλούν διάφορα συμπτώματα μεταξύ των οποίων κούραση, έλλειψη ενέργειας και ζωτικότητας, αίσθημα ατονίας θαμπό δέρμα και πολλά άλλα.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού μας είναι από τους βασικότερους «πυλώνες» της υγείας και της ευεξίας του ανθρώπου. Είτε πρόκειται για τη βελτίωση της υγείας σας, είτε για το χάσιμο περιττών κιλών ή για τη βελτίωση των επιπέδων ενέργειας, το να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας θα σας φέρει πιο κοντά στην επίτευξη των στόχων σας.

Τι εννοούμε με τον όρο «αποτοξίνωση»

Πρόκειται για μια διαρκής διαδικασία που το σώμα εκτελεί με φυσικό τρόπο. Η διαδικασία αυτή διενεργείται ένα μέρος στο συκώτι και το υπόλοιπο στο έντερο.

Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε τα σώμα σας με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ με τσάι

Ο καφές μπορεί να είναι χρήσιμος για να μας κρατήσει «ζωντανούς» καθ’όλη τη διάρκεια της μέρας, αλλά το τσάι είναι καλύτερο για τη μακροπρόθεσμη υγεία. Ο καφές περιέχει καφείνη που μας κρατάει ξύπνιους για όλη την μέρα. Το τσάι,από την άλλη πλευρά έχει μεγαλύτερη επίδραση από το να μας κρατάει απλά ξύπνιους. Μπορεί να μειώσει τους κινδύνους καρδιακών παθήσεων,διαβήτη,καρκίνου και πολλά άλλα.

Κάντε την άσκηση καθημερινή σας συνήθεια

Η άσκηση μας βοηθάει να κρατηθούμε σε φόρμα. Βελτιώνει τη νοητική και συναισθηματική μας οπτική. Η άσκηση βοηθά τον εγκέφαλο να είναι σε εγρήγορση και να συμβαδίζει με τις καθημερινές δραστηριότητες.

Να τρώτε φυτικές ίνες στη φυσική τους μορφή

Η καλύτερη πηγή ινών είναι στη φυσική τους μορφή. Όσο πιο φυσική είναι η πηγή τόσο περισσότερες θρεπτικές ουσίες απορροφούνται. Οι φυτικές ίνες,είναι σημαντικές για τη διατροφή επειδή ρυθμίζουν το σωματικό βάρος.

Να πίνετε αρκετό νερό

Κρατήστε το σώμα σας ενυδατωμένο. Το ανθρώπινο σώμα είναι 70% νερό. Πίνετε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό την ημέρα και βεβαιωθείτε ότι το νερό που εισέρχεται στο σώμα σας είναι περισσότερο από αυτό που εξέρχεται. Ένας ενυδατωμένος οργανισμός προωθεί την σωστή απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Να κοιμάστε αρκετά το βράδυ

Πρέπει να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Θα πρέπει να ορίσετε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου και να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε. Πριν κοιμηθείτε δώστε χρόνο για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας τις καθημερινές σας δραστηριότητες. Με αυτόν τον τρόπο το μυαλό σας έχει τη δυνατότητα να διευθετήσει κάποια πράγματα.

Πείτε «όχι» στο αλάτι

Το αλάτι είναι ευρέως γνωστό ότι προκαλεί κατακράτηση υγρών στο σώμα και αυτό οδηγεί σε συσσώρευση τοξινών σε αυτό. Στη προσπάθεια σας να «καθαρίσετε» τον οργανισμό σας αποφύγετε την προσθήκη άλατος στη διατροφή σας. Για να νοστιμίσετε τα πιάτα σας χρησιμοποιήστε ρίγανη, λεμόνι, ξύδι και διάφορα φρέσκα και αποξηραμένα μυρωδικά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM