Pfizer: Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο

Μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, σύμφωνα με απόφαση που ανακοινώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA).

H Pfizer και η BioNTech, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ολοκλήρωσαν τη Δευτέρα το αίτημά τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος εξετάζει τα δεδομένα από την κλινική δοκιμή μεγάλης κλίμακας των εταιρειών από τον Οκτώβριο. Έτσι, αν τα δεδομένα αυτά είναι επαρκή για το εμβόλιο, μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβολίου της Moderna Inc κατά του Covid-19 και πως θα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως σήμερα το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως οι πρώτοι εμβολιασμοί θα γίνουν εντός του Ιανουαρίου του 2020, ξεκινώντας από τους υγειονομικούς. Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε πως η δυσκολία έγκειται τόσο στη μεταφορά του εμβολίου όσο και στην αποθήκευσή του, καθώς το εμβόλιο διατηρείται σε ξηρό πάγο.

Ποια θα είναι η διαδικασία για τα ραντεβού

Πληροφορίες αναφέρουν πως το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει στα σκαριά σχέδιο για τον συντονισμό των ραντεβού για τον εμβολιασμό. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει το τρίπτυχο «τηλεφωνικό κέντρο» για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, «ειδική πλατφόρμα ραντεβού» και αξιοποίηση της «άυλης συνταγογράφησης», ως πιο «αυτόματο και καινοτόμο» σύστημα ενημέρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM