Ο Άδωνις Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και σε ερώτηση τι θα γίνει με την αύξηση της κινητικότητας, απάντησε πως «αν σταματήσει το click away, θα έχουμε click κλάμα», ενώ συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο ανά ζώνες.
Του Μάκη Θεοδώση«Θα μας παρακαλάνε αυτοί που κριτικάρουν το μέτρο, αν η κινητικότητα και ο συνωστισμός ανέβει. Όσοι κάνουν αρνητική κριτική συγκρίνουν τον τζίρο που θα έκαναν αν ήταν ανοιχτά τα καταστήματα. Ο εναλλακτικός αυτός τρόπος δεν ισοσκελίζει την απώλεια, είναι νωρίς να δούμε την απόδοση, θα περιμένουμε την εορταστική εβδομάδα», πρόσθεσε.
Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «τα καταστήματα πουλάνε με ρυθμό επτά την ώρα με το click away και το σύστημα των κούριερ. Σιγά σιγά κινείται η αγορά», ενώ επανέλαβε πως «οι πολίτες το Σαββατοκύριακο περισσότερο έκαναν βόλτα και αν συνεχιστεί αυτό σε υπερβολικό βαθμό, θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε το click away».
Τι συμβαίνει με τις ταχυμεταφορέςΓια το κρασάρισμα των εταιρειών κούριερ, ο υπουργός δήλωσε πως «έκαναν προσλήψεις, οι αποθήκες μίσθωσαν για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση». Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να βάλουμε τις εταιρείες να πάρουν προσωπικό, μέχρι και ταξί προσέλαβαν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο».
Εξετάζεται το άνοιγμα του λιανεμπορίου ανά περιοχήΣε ερώτηση για ύπαρξη σχεδιασμού για την αγορά, πρόσθεσε πως «είχε προετοιμαστεί η κυβέρνηση δύο εβδομάδες πριν από την ανακοίνωση των μέτρων και εξετάζεται να ανοίξει το λιανεμπόριο ανά περιοχή, ανά ζώνη». Έφερε παράδειγμα την Κρήτη, όπου κάποιοι νομοί θα λειτουργούσαν και κάποιοι όχι. «Το click away δίνει ισορροπία, αλλά θα το δούμε», τόνισε.
Για το νέο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων, ο υπουργός εξήγησε πως ο στόχος είναι να μπουν στην ψηφιακή πολιτική οι μικρές επιχειρήσεις e-shop με επιδότηση 5.000 ευρώ.
«Με ανησυχεί η σύμμειξη νέων και μεγαλύτερων ατόμων, θα έχουμε διασπορά και πιθανή νόσηση», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Όσον αφορά τον αριθμό των εννέα ατόμων, απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ εξήγησε: «Είπαμε έως εννέα άτομα, δεν θα χάσουμε την ανθρωπιά μας για να χαρείτε εσείς, κ. Αναστασοπούλου». Και κατέληξε: «Δεν είμαι υπέρ του κράτους-πατερούλη, ο πολίτης να έχει στο μυαλό του να διαχειριστούμε μια τεράστια συμφορά».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- Σύψας: «Αναμένεται τον Ιανουάριο να ζοριστούμε»
- Πανελλαδικές:Τι θα ισχύει για βάσεις, τμήματα και εισακτέους
- Η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την προστασία των ΑΕΙ
- Κεραμέως: Βαθιά τομή στις Πανελλαδικές – Αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ