Γεωργιάδης - self tests: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ

Γεωργιάδης
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Για τα self tests και την αναστάτωση που έχει προκληθεί από χθες, μετά την ανακοίνωση πως η δωρεάν διανομή αυτών θα σταματήσει στις 19 Ιουνίου, μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης

«Χθες ήρθε στο γραφείο μου ένας μεγάλος ξενοδόχος και μου έθεσε το ζήτημα ότι ένα μικρό κομμάτι του προσωπικού δεν θέλει να εμβολιαστεί. Καταλήξαμε ότι θα πρέπει να ενημερώσουμε τους εργαζομένους ότι για την ασφάλεια της επιχείρησης θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι και όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί θα πρέπει να αναλάβει και τις συνέπειες της αποφάσεώς του. Δεν μπορεί μια επιχείρηση να κινδυνεύει να κλείσει επειδή ένας υπάλληλος θέλει να ασκήσει το, δήθεν δικαίωμά του, να μην εμβολιαστεί. Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός. 

Ερωτηθείς ο υπουργός εάν αυτό είναι το έσχατο μέτρο, είπε: «Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους, δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Θέλεις να θέσεις σε κίνδυνο τους άλλους, δικαίωμα σου» και πρόσθεσε: «Όπως είπε χθες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, με τη συμπεριφορά του, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους».

self test σε φαρμακείο
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Να διατίθενται τα self tests από τα σούπερ μάρκετ

Αναφορικά με τα self tests, ο υπουργός δήλωσε: «Θα διανέμονται και από άλλα κανάλια, πέραν των φαρμακείων, και οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο». Όπως είπε, το υπουργείο Ανάπτυξης πιστεύει πως η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού σε Κέρκυρα και Σάμο

Τέλος, αναφορικά με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού που έχουν καταγραφεί σε Κέρκυρα και Σάμο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Διαβάζαμε χθες για την Κέρκυρα, όπου έχουμε φτιάξει ένα σούπερ εμβολιαστικό κέντρο και πηγαίνουν αντί για 800 άτομα την ώρα, πέντε την ώρα. Αυτό είναι καταστροφή. Είσαι η Κέρκυρα, περιμένεις να έρθουν τουρίστες από τη Μ. Βρετανία και να βγεις από την πορτοκαλί λίστα, αν έχεις κρούσμα κορονοϊού στην Κέρκυρα, κλείνουν όλα, και δεν πας να εμβολιαστείς… Δεν το καταλαβαίνω. Το ίδιο ισχύει στη Σάμο. Το γεγονός ότι η Σάμος έχει περάσει στα διεθνή Μέσα ως παράδειγμα προς αποφυγή νομίζετε ότι κάνει καλό στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Σάμου; Θα έρθουν μετά από τρεις μήνες και θα λένε "δεν πήγε καλά ο εμβολιασμός";». «Αν δεν εμβολιαστείς, τι να σου κάνει το κράτος;» κατέληξε ο υπουργός.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα