Click away και drive through για να δουλέψει η αγορά

Οι εικόνες ντροπής, με τους πελάτες να προβάρουν ρούχα και παπούτσια στον δρόμο, ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης από την πρώτη ημέρα του click away είναι εικόνες ντροπής για μια σύγχρονη κοινωνία, ενώ ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στο πολιτικό στερέωμα.

Δεν είναι όμως μόνο η δυσκαμψία της εφαρμογής, αλλά το ότι τρεις στις πέντε επιχειρήσεις δεν διαθέτουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα παραγγελίας, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν καθόλου.

Έπειτα από όλες αυτές τις δυσκολίες του λιανεμπορίου, ξεκινάει σήμερα και το drive through. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι πελάτες των εμπορικών καταστημάτων θα μπορούν να παραλαμβάνουν τις προπαραγγελίες τους μέσα από το αυτοκίνητό τους στα πάρκινγκ των μεγάλων εμπορικών κέντρων και mall.

Comeback για μανικιούρ - πεντικιούρ

Ρολά σήκωσαν σήμερα και τα καταστήματα περιποίησης νυχιών, με το μανικιούρ και το πεντικιούρ να κάνουν πρεμιέρα. Τα κέντρα αισθητικής με υπηρεσίες μανικιούρ - πεντικιούρ άνοιξαν, με ωράριο λειτουργίας από 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ, εν μέσω του δεύτερου lockdown που είναι σε εξέλιξη για την αναχαίτιση της πανδημίας από τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Οι ειδικοί όροι λειτουργίας για τις υπηρεσίες μανικιούρ - πεντικιούρ / ΚΑΔ 96.02.13.04 και για τις υπηρεσίες ποδολογίας και καλλωπισμού νυχιών / ΚΑΔ 96.02.13.05, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είναι οι εξής:

Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

Ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

Υποχρεωτική χρήση γαντιών μιας χρήσης από το προσωπικό εργασίας.

Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7.00 π.μ. έως 9.00 μ.μ.

Προαιρετική λειτουργία τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το ως άνω ωράριο.

Οι επιχειρήσεις με χώρους έως 100 τ.μ. θα εξυπηρετούν μέχρι τέσσερις πελάτες, ενώ για χώρους πάνω από 100 τ.μ. θα μπορεί να προστίθεται ένας πελάτης ανά 15 τ.μ.

Τι κωδικό στέλνουμε στο 13033 για νύχια

Για τη μετάβασή σας στα κομμωτήρια ή σε κέντρα για μανικιούρ - πεντικιούρ πρέπει να στέλνετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033, χωρίς χρέωση, με τον κωδικό 2.