Ποιος είναι ο λόγος που αναστενάζουμε;

Οι περισσότεροι αναστενάζουμε ακούσια και δεν συνειδητοποιούμε πως υπάρχει λόγος πίσω από τον αναστεναγμό μας.

Ο λόγος για τον οποίο αναστενάζουμε τις περισσότερες φορές σχετίζεται με μέρες, κατά τις οποίες ασκείται έντονη πίεση και άγχος στο σώμα μας. Άλλες φορές βέβαια γίνεται ασυνείδητα, όπως με το χασμουρητό.

Η γνωστή σε όλους «Γέφυρα των Στεναγμών», που βρίσκεται στη Βενετία, συνέδεε το Παλάτι των Δόγηδων με τις φυλακές της Ενετίας. Συγκεκριμένα, λέγεται πως οι φυλακισμένοι διέσχιζαν τη γέφυρα για να οδηγηθούν στον θάλαμο των «τριών ιεροεξεταστών». Προτού διεξαχθεί η δίκη οι φυλακισμένοι περνούσαν από το δωμάτιο των βασανιστηρίων. Από τα παράθυρα-πολεμίστρες, δηλαδή, ακούγονταν οι βαριοί αναστεναγμοί των κρατουμένων πριν εκτελεστούν – εξ ου και η ονομασία της γέφυρας.

Μια άλλη ιστορία αναφέρει πως κάτω από τη γέφυρα τα ζευγάρια αντάλλασσαν όρκους αιώνιας αγάπης και αναστέναζαν από ανακούφιση.

Φτάνοντας στο σήμερα, καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν ποικίλοι λόγοι για τους οποίους αναστενάζουμε. Ο αναστεναγμός αποτελεί μια άλλη μορφή της αναπνοής που έχει διπλάσιο έως πενταπλάσιο όγκο από μια κανονική αναπνοή.

Διαβάστε σε τι λόγους μπορεί να οφείλεται ο αναστεναγμός στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM