Στυτική δυσλειτουργία: Αίτια και αντιμετώπιση

Η στυτική δυσλειτουργία βασανίζει αρκετούς άνδρες και μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες.

Πιο συγκεκριμένα, η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε κάποιο άγχος της στιγμής, αλλά δεν είναι και σπάνιο να γίνει ένα χρόνιο πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε από που πηγάζει αυτό το πρόβλημα.

Η εν λόγω δυσλειτουργία τις περισσότερες φορές έχει πίσω της μια φυσική αιτία όπως κάποια φαρμακευτική αγωγή ή έναν πιθανό τραυματισμό. Οποιοσδήποτε τραυματισμός μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στα νεύρα, ή να εμποδίσει την ροή του αίματος προς τα σηραγγώδη σώματα του πέους, επομένως είναι πιθανό να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Επειδή λοιπόν για να επιτευχθεί μια στύση πρέπει να λάβουν χώρα μια σειρά από φυσιοανατομικά συμβάντα η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να κάνει την εμφάνισή της όταν οποιοδήποτε από αυτά τα συμβάντα παρεμποδιστεί ή διαταραχτεί.

Τα πιο συχνά αίτια στυτικής δυσλειτουργίας

Η επίτευξη της στύσης είναι μια εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία, στην οποία συμμετέχουν ο εγκέφαλος, ορμόνες, νεύρα, μύες, αγγεία και φυσικά τα συναισθήματα και ανώτερες ψυχικές λειτουργίες, όπως οι αισθήσεις, η μνήμη και η προσοχή. Μια διαταραχή στη διαδικασία αυτή μπορεί να είναι αίτιο στυτικής δυσλειτουργίας. Τα προβλήματα μπορεί να είναι οργανικά· στην πορεία, όμως, θα προστεθεί και το άγχος, το οποίο θα επιδεινώσει το πρόβλημα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και ανάστροφα, ενώ συχνά υπάρχει εξαρχής ένας συνδυασμός οργανικών και ψυχολογικών παραγόντων.

Διαβάστε περισσότερα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM