Νίκος Κοσμάς: «Να εκτιμάμε αυτά που έχουμε και να κάνουμε όνειρα για το μέλλον» (pics)

Ο Νίκος Κοσμάς έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή του στο τελευταίο Survivor, όπου κατάφερε να ξεχωρίσει με τον χαρακτήρα και τις επιδόσεις του στο στίβο μάχης.

Ο Νίκος Κοσμάς μίλησε αποκλειστικά στο News2U για τις ημέρες της δικής του καραντίνας και αποκάλυψε πως περνάει τον χρόνο του μέσα στο σπίτι, τα ταλέντα του που ανακάλυψε και μοιράστηκε μαζί μας όχι μόνο τις ανησυχίες του για την επόμενη μέρα, αλλά και ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας.

 

Πού σε πέτυχε η καραντίνα;

«Η καραντίνα με πέτυχε στην Αθήνα στο πατρικό μου. Οποτε παρέμεινα εδώ όλο το διάστημα»

Διανύουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Εσύ πώς την αντιμετωπίζεις;

«Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά που ζούμε μας φαίνονται πρωτόγνωρα. Σαν να είναι βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Παρ όλα αυτά παραμένω ψύχραιμος και όσο μπορώ αισιόδοξος.Αφιερώνω χρόνο στους δικους μου ανθρωπους και κάνω πράγματα για εμένα που ίσως πριν να μην προλάβαινα να κάνω. Ενημερώνομαι για τις εξελίξεις, αλλά με μέτρο»

Τι συναισθήματα σου δημιουργεί όλη αυτή η κατάσταση;

«Ειναι φυσιολογικό ο κόσμος να έχει αγχωθεί για την κατάσταση που βιώνουμε ή και για τις συνέπειες που θα επακολουθήσουν. Προσωπικά προσπαθώ να παραμένω θετικός και να το βλέπω όλο αυτό ως μια ευκαιρία να κάνω πράγματα για μένα,όπως επίσης να σχεδιάζω μελλοντικά μου πλάνα με περισσότερο χρόνο και οργάνωση.Το ίδιο θα συνηστούσα σε όλους, εφόσον δεν μπορούμε να είμαστε το ίδιο παραγωγικοί όπως πριν»

Πώς περνάς την ημέρα σου στο σπίτι;

«Πραγματικά είδα κάθε ταινία και κάθε σειρά που δεν είχα δει, ίσως από την εποχή που ήμουν στο Survivor.  Αφιερώνω πολύ χρόνο στην προπόνηση μου και βλέπω ότι λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά.Παντα για να είμαι ειλικρινής όταν κάτι πήγαινε δύσκολα στην ζωή μου,έβρισκα διαφυγή στην προπόνηση.Ετσι και τώρα. Επίσης κατάφερα και διάβασα 2-3 βιβλία που καιρό ήθελα να διαβάσω, ενώ δοκίμασα αρκετές φορές και τις μαγειρικές μου ικανότητες στην κουζίνα»

 

 Έχεις ανακαλύψει νέα σου ταλέντα; 

«Δεν θα έλεγα ότι ανακάλυψα κάποιο νέο ταλέντο μου. Ίσως, κυρίως βελτίωσα κάποιες δεξιότητες, όπως αυτής της μαγειρικής, αφού δοκίμασα να φτιάξω πιάτα που δεν είχα ξανακάνει στο παρελθόν. Ευτυχώς τρωγόντουσαν»

 

Το #ΜένουμεΣπίτι τελικά είναι εύκολη υπόθεση;

 

«Το #ΜενουμεΣπιτι που τόσο έχει ειπωθεί πέρα από πολύ «διάσημο» πλέον hashtag, θέλω να πιστεύω πως έγινε και τρόπος σκέψης για πολύ κόσμο. Ευκολο μπορεί να μην ήταν για όλους, αλλά δεν ζήτησε κανεις από κάποιον να φυλακιστεί, αλλά να αυτοπεριοριστεί στο σπίτι του με δίκη του ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία. Θεωρώ πως στο σύνολο το εγχείρημα πέτυχε και αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα οι αριθμοί που έχουμε σαν χώρα στο σύνολο»

 

Θεωρείς πως αυτή η περίοδος είναι ευκαιρία για αναθεωρήσεις και ξεκαθαρίσματα;

 

«Προσωπικά κάθε νέα μέρα θεωρώ πως είναι μια τέτοια μέρα. Δεν περίμενα καμία καραντίνα για να νιώσω έτσι. Απλά πιστεύω πως πολύς κόσμος πήρε μια απόσταση από την «βαβούρα» της καθημερινότητας και ίσως λειτούργησε έτσι»

Πώς κρατάς επαφή με το κοινό σου;

 

Κυριως μέσω τον Social Media (Instagram,Facebook). Προσπαθώ μέσω της δικης μου καθημερινότητας είτε να δώσω στον κόσμο το κίνητρο να μην αφήσει το σώμα του,άρα και την υγεία του, αυτήν την περίοδο,είτε να δώσω κάποιες ιδέες και κάποια tips για την προπόνηση του. Ο καθεις στο είδος του λέει ο λαός»

Τι είναι αυτό που σου έχει λείψει περισσότερο από την καθημερινότητά σου;

«Περισσότερο νομίζω μου έχει λείψει η καθημερινή επαφή και τριβή με τον κόσμο. Θα με χαρακτήριζα κοινωνικό σαν άνθρωπο, αλλά ταυτόχρονα και μοναχικό, όσο και αντιφατικό και αν ακούγεται. Μου αρέσει να περνάω χρόνο τόσο και μόνος μου, όσο και με φίλους και γνωστούς, όλα με μέτρο. Οπότε πλέον μου έχει λείψει το δεύτερο»

Σε αγχώνει για το πως θα είμαστε την επόμενη μέρα της λήξης της καραντίνας και των απαγορευτικών μέτρων; 

«Σίγουρα μου δημιουργούνται σκέψεις, όπως σε όλους νομίζω.Υπαρχει μια γενικότερη ανησυχία. Πέρα όμως από το επαγγελματικό κομμάτι που ίσως υπάρχει αυτό το άγχος στις αγορές,θα πρέπει ειδικά το πρώτο διαστημα να ανησυχούμε περισσότερο για την δημόσια υγεία και για τους κανόνες υγιεινής που οφειλουμε πλέον να ακολουθούμε στην καθημερινότητα μας, ώστε να μην ξαναγυρίσουμε σε αυτήν την κατάσταση.Θα πρέπει να είμαστε όλοι μας πιο προσεκτικοί»

Όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις;

«Πέρα από το προφανές και πλέον πιο κοινότυπο, να πάω να κουρευτω. (Οχι δεν είμαι από αυτούς που το δοκιμάσαν σπίτι μόνοι τους). Θα ήθελα πολύ να δω φίλους και αγαπημένα πρόσωπα που έχω να τους δω πάνω από 40-50 ημέρες και μου έχουν λείψει ιδιαίτερα»

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να δεχτούν όλα αυτά τα μέτρα και τις απαγορεύσεις. Εσύ ανήκεις σε αυτή την ομάδα;

 

«Οχι δεν ανήκω σε αυτήν την ομάδα ανθρώπων. Σήμερα μιλάμε για επιστροφή στην κανονικότητα το επόμενο διαστημα, λόγω αυτών των μέτρων που παρθήκαν. Καλο είναι να αναλογιστούμε όλοι, ποια θα μπορούσε να είναι η κατάσταση αν δεν είχαν παρθεί και μάλιστα τόσο άμεσα όλα αυτά τα μέτρα και οι απαγορεύσεις. Δυστυχώς άλλες χώρες θρηνούν ήδη χιλιάδες θύματα»

Τι μήνυμα στέλνεις στον κόσμο;

«Δεν πιστεύω πως διαφέρω από τον υπόλοιπο κόσμο, ώστε να δώσω ένα καθοριστικό μήνυμα. Παρ' όλα αυτά θα πω πως πρέπει να παραμένουμε αισιόδοξοι και θετικοί, ασχέτως των καταστάσεων. Να μην παραπονιόμαστε για ότι δεν έχουμε, αλλά να εκτιμάμαι και είμαστε χαρούμενοι με αυτά που ήδη έχουμε και να κάνουμε όμορφα όνειρα για το μέλλον.

Ότι και αν γίνει ο κόσμος δεν πρέπει να χάσει το χαμόγελο του. Ζούμε στην πιο όμορφη χώρα του κόσμο, λίγη υπομονή ακόμα και σε λίγο όλοι μαζί θα μπορούμε να χαρούμε τις ομορφιές της»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM