Βασίλης Δήμας: «Με προβληματίζει ο περιορισμός του ύψιστου αγαθού της ελευθερίας»

Λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου lockdown, συναντήσαμε τον Βασίλη Δήμα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του video clip για το νέο του τραγούδι «Κρυμμένος θησαυρός». 

Ο Βασίλης Δήμας μίλησε στο News2u.gr και μοιράστηκε μαζί μας τις ανησυχίες του για το δεύτερο lockdown και τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία του κοροναϊού στον κλάδο που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με επιτυχία.

o vasilis dimas me tin dimosiografo mania kaparakou

- Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν πρωτόγνωρο για όλους και ειδικά για εσάς τους καλλιτέχνες, καθώς οι live εμφανίσεις ήταν ελάχιστες και συναυλίες δεν έγιναν. Εσύ πώς το βίωσες όλο αυτό;

«Με υπομονή , δύναμη και ψυχραιμία.

Είμαι ευγνώμων που καταφέραμε , έστω και κάτω από αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, να πραγματοποιήσουμε κάποιες εμφανίσεις με επιτυχία.

Δυστυχώς , όμως τα νέα μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των μαγαζιών και την ακύρωση όλων των ζωντανών εμφανίσεων των καλλιτεχνών αφήνοντας τους ίδιους και όλους τους συνεργάτες τους άνεργους»

 

- Βρισκόμαστε 8 μήνες στο καθεστώς της πανδημίας. Σε τρομάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν στον κλάδο σου;

«Με τρομάζει που προστατεύουμε τη ζωή μας, καταλύοντάς τη.

Όλα όμως θα περάσουν.

Απέναντι στη θλίψη, το φόβο και την τρομολαγνεία, επιλέγω τη λογική, τον αλληλοσεβασμό και τη δημιουργία»

 

- Πώς βλέπεις τα μέτρα της Κυβέρνησης όσον αφορά τα νυχτερινά κέντρα;

«Ανέκαθεν σέβομαι και τηρώ τους κανόνες μιας πολιτείας κι ιδιαίτερα όταν αυτοί προστατεύουν τη δημόσια υγεία.

Η σκληρή πραγματικότητα όμως είναι πως τα μέτρα οδηγούν τον κλάδο μας στην απόλυτη φτωχοποίηση και μοιραία δημιουργούνται έντονες κοινωνικές ανισότητες»

 

- Οι καλλιτέχνες έχετε πραγματοποιήσει κάποια συγκέντρωση προκειμένου να συζητήσετε όλα αυτά που συμβαίνουν και να πάτε στον αρμόδιο φορέα να γνωστοποιήσετε τα αιτήματά σας;

«Δεν έχω λάβει μήνυμα για επίσημη κι οργανωμένη συνάντηση. Ο καθένας πράττει αυτοβούλως»

«Με προβληματίζει ο περιορισμός του υψίστου αγαθού της ελευθερίας»

«Αυτό που με προβληματίζει είναι ο περιορισμός του ύψιστου αγαθού της ελευθερίας και ο διχασμός που έχει επέλθει στον κόσμο είτε από κόπωση, είτε από εμμονή, καθώς από τη μία έχουμε αυτούς που τη ζωή τους έχει κατακυριεύσει ο φόβος του ιού κι από την άλλη εκείνους που λένε ότι δεν υπάρχει.

Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος, αλλά δυστυχώς πολλοί Έλληνες μένουν παθητικοί δέκτες των δεινών που ενσκήπτουν στην καθημερινότητά τους και άλλοι δε σέβονται το ευαίσθητο θέμα της υγείας του συνανθρώπου τους.

Θεωρώ ότι πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να έχουμε υγιείς προβληματισμούς με γνώμονα πάντα την επιστήμη»

 

- Τα έξοδά σας πως καλύπτονται;

«Ο κλάδος μας έχει σταματήσει τη δραστηριότητα του από τον Φεβρουάριο.

Όσοι μπορούν να έχουν κάποιο εισόδημα ή στήριξη από κάπου αλλού θα επιβιώσουν. Οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, δεδομένου ότι το επίδομα δεν αρκεί για να καλύψει όλες τις υποχρεώσεις»

 

- Τι μηνύματα λαμβάνεις από συνεργάτες σου; Υπάρχει το συναίσθημα της αβεβαιότητας για το μέλλον;

«Ανασφάλεια, απελπισία, θυμό και το ερώτημα που πρέπει ν' απαντηθεί είναι ένα: Λοιμός ή λιμός;»

 

- Πιστεύεις ότι ο κλάδος της μουσικής (γενικότερα) θα επιστρέψει μετά από όλα αυτά όπως τον είχαμε μάθει μέχρι τώρα; Δηλαδή νυχτερινά κέντρα και διασκέδαση μέχρι το πρωί ή θα υπάρχουν άσχημες εξελίξεις;

«Ο δρόμος είναι μακρύς, τα νερά είναι θολά, αλλά στο τέλος αυτού του ταξιδιού πιστεύω πως η μουσική θα είναι ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι ξανά θα επικοινωνήσουν, θα διασκεδάσουν, θ' αγκαλιαστούν , θα φιληθούν, θα ερωτευτούν, θα είναι πάλι άνθρωποι»

o vasilis dimas sta gyrismata tou video clip tou milise gia tin eleutheria

Ο Βασίλης Δήμας σε λίγες μέρες κυκλοφορεί από την Sonar Music το νέο του τραγούδι με τίτλο «Κρυμμένος Θησαυρός» στο οποίο συνεργάζεται για πρώτη φορά με τον διεθνούς φήμης, βραβευμένο Αμερικανό-Αιγύπτιο συνθέτη και παραγωγό Kareem Abd El-Wahab.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM