Σκουρολιάκος κατά Μενδώνη: «Δεν διόρισα εγώ τον Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο»

Ο Πάνος Σκουρολιάκος, τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, απαντά στα όσα δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα αναφορικά με την υπόθεση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη – Η θέση του ΚΙΝΑΛ

Τη δική του απάντηση στα όσα είπε νωρίτερα η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για την «υπόθεση Λιγνάδη» έδωσε ο τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρολιάκος. Επιπλέον, θέση στο ζήτημα πήραν και μέλη του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν οφείλω εγώ να απαντήσω, αλλά εκείνοι που τον επέλεξαν»

Ο κ. Σκουρολιάκος είπε χαρακτηριστικά, απαντώντας στην υπουργό Πολιτισμού: «Με αγανάκτηση πληροφορήθηκα ότι η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη διερωτήθηκε εάν ως ηθοποιός γνώριζα για τον βίο και πολιτεία του κ. Λιγνάδη από κουτσομπολιά και φήμες και το απέκρυπτα».

Και συνέχισε λέγοντας: «Να διευκρινίσω ότι ανήκω σε εκείνους που τη δουλειά τους την κάνουν χωρίς κουτσομπολιά, φήμες και άλλα συναφή. Δεν είμαι όμως εγώ που διόρισα τον κ. Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και δεν οφείλω εγώ να απαντήσω, αλλά εκείνοι που τον επέλεξαν».

ΚΙΝΑΛ: «Η κυβέρνηση ψάχνει για φταίχτες, πρέπει όμως να αναλάβει την ευθύνη»

Με τη φράση «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», το ΚΙΝΑΛ σχολίασε τα όσα δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/1) με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση ανηλίκων από γνωστό ηθοποιό, σκηνοθέτη, δάσκαλο και μέχρι πρότινος επικεφαλής πολιτιστικών οργανισμών.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαππας και Μανώλης Όθωνας απέδωσαν την ευθύνη στον πρωθυπουργό, ενώ παράλληλα υποστήριξαν πως με δική του εντολή τοποθετήθηκε ένας επικίνδυνος άνθρωπος, με καταγγελίες εις βάρος του και δικαστικές εκκρεμότητες, στο Εθνικό Θέατρο.

«Όταν έμαθαν περί τίνος πρόκειται, προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Δόθηκε εντολή στην κ. Μενδώνη να το συγκαλύψει, όμως βλέπουν ότι δεν μπορούν να το κρατήσουν και τώρα αποστασιοποιούνται», σημείωσαν τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν πως «το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες για να απολογηθούν όσοι έκαναν τις συγκεκριμένες επιλογές».

Τέλος, επισήμαναν πως «η κυβέρνηση ψάχνει για φταίχτες, πρέπει όμως να αναλάβει την ευθύνη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM