Ακρίτα για Μενδώνη: «Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα...»

Η αιχμηρή ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Η Έλενα Ακρίτα σχολίασε τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Λίνα Μενδώνη σχετικά με τις καταγγελίες για βιασμούς σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της υπουργού Πολιτισμού, στην οποία «άδειασε» τον Δημήτρη Λιγνάδη, η Λίνα Μενδώνη απάντησε στις επικρίσεις διαβάζοντας... αποθεωτική κριτική της Έλενας Ακρίτα για τον πρώην πλέον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

«Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ. Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα, που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει», είπε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Αυτή η αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα, η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook: «Παιδιά είναι σούργελο η γυναίκα, δίνει συνέντευξη για τον Λιγνάδη και διαβάζει την κριτική που έγραψα εγώ για τον Οιδίποδαχαχαχαχα».

Η ανάρτησή της: 

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός ξεκαθάρισε πως με τον Δημήτρη Λιγνάδη ουδέποτε υπήρξαν φίλοι. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Προσωπικός μου φίλος ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν υπήρξε ποτέ. Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019. Ο κ. Λιγνάδης έχει μια σχέση αδιάλειπτη με το Εθνικό Θέατρο. Η πρωταγωνίστριά του στους “Πέρσες” ήταν η πρώην υπουργός Πολιτισμός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου. Τότε δεν είδα ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, αλλά αυτό προέκυψε τώρα», συμπλήρωσε η υπουργός.

«Ακούω ότι η βασική κατηγορία είναι ότι συγκαλύψαμε. Τι να συγκαλύψουμε; Γιατί εμείς δεν ξέραμε. Αν αυτοί ήξεραν, αυτοί συγκάλυψαν. Το υπουργείο Πολιτισμού δεν διαθέτει τμήμα σεξουαλικού εγκλήματος. Εμείς γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη και όχι την προσωπική του ζωή», τόνισε η ίδια.

«Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες τον πιέσαμε πολύ να μας πει την αλήθεια. Μας εξαπάτησε, με εξαπάτησε. Με υποκριτική τέχνη προσπάθησε να μας πείσει ότι δεν έχει σχέση με αυτά. Ότι οι φήμες δεν αφορούν αυτόν. Και ενώ οι φήμες πολλαπλασιάζονταν για την ανάρμοστη δράση του, αυτός εξακολουθούσε να επιμένει. Όταν παραιτήθηκε, ήταν μετά τη συνέντευξη του Ν.Σ.», υπογράμμισε η Λίνα Μενδώνη, τονίζοντας παράλληλα πως θα φτάσει μέχρι το τέλος τις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM