Τσίπρας για Λιγνάδη: Ο Μητσοτάκης έχει την ηθική και πολιτική ευθύνη (vid)

Τσίπρας: «Την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης στην υπόθεση Λιγνάδη την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους και όχι η κυρία Μενδώνη»

Στη χθεσινή συζήτηση με θέμα  «Οι ηθοποιοί στον καιρό του covid-19 και του #metoo» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε διαδικτυακά με ηθοποιούς για το μεγάλο κοινωνικό αλλά και νομικό ζήτημα των ημερών.

http://

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη και ευθέως καταλόγισε την ευθύνη για τη συγκάλυψη στον κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ηθοποιούς:

«Ζήτησα την παραίτηση της κ. Μενδώνη γιατί δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μία υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η κ. Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε:

«Μακάρι ο άνθρωπος να δικαιωθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά η Δικαιοσύνη πρέπει να κρίνει. Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους. Δεν είναι προσωπικοί οι λόγοι όταν υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν βιασμό, αποπλάνηση, παιδοφιλία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM