#Μενδώνη_παραιτήσου: Σύσσωμοι οι χρήστες του Twitter ζητούν την παραίτησή της

Τα σχόλια για την υπουργό Πολιτισμού από χρήστες του Twitter

- Ζητούν την άμεση παραίτησή της

Σε σκάνδαλο μεγατόνων φαίνεται πως εξελίσσεται η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που ως θύτης φέρεται να είναι ο γνωστός ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου –η οποία έγινε μόνο με διαπιστευμένους συντάκτες και μέσω της πλατφόρμας Zoom– της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, η οποία ανέφερε πως η ίδια έπεσε θύμα του ηθοποιού, λέγοντας ότι «την εξαπάτησε με την υποκριτική του τέχνη.

Συγκεκριμένα, η κ. Μενδώνη ανέφερε: «Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» και υπογράμμισε πως από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι φήμες γύρω από το όνομά του, πιέστηκε  προκειμένου να αποκαλύψει εάν σχετίζεται με τις κατηγορίες, αλλά ο ίδιος τις αρνούνταν κατηγορηματικά.

Fake news η παρέα Μητσοτάκη - Μενδώνη - Λιγνάδη

Αναφερόμενη σε πληροφορίες που κυκλοφορούν και οι οποίες κάνουν λόγο για φιλικές σχέσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της ίδιας με τον Δημήτρη Λιγνάδη, η κ. Μενδώνη δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός γνώριζε τον Λιγνάδη μόνο ως ηθοποιό. Ας ψάξουν μια φωτογραφία που να δείχνει ότι ο πρωθυπουργός ή εγώ κάναμε προσωπική παρέα μαζί του. Δεν θα βρουν». Απέδωσε δε αυτές τις πληροφορίες σε κατασκευασμένα fake news που εξυπηρετούν συγκεκριμένους σκοπούς.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πως σήμερα το πρωί κατέθεσε στον εισαγγελέα υπόμνημα - αναφορά με την οποία θέτει στη διάθεσή του το σύνολο των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ αλλά και τον εαυτό της σε περίπτωση που χρειαστεί να καταθέσει ως μάρτυρας.

#Μενδώνη_παραιτήσου

Οι χρήστες του Twitter, όμως, αμέσως μετά τις δηλώσεις της κ. Μενδώνη δεν άφησαν τίποτα να πέσει κάτω και προέβησαν σε διαδικτυακή κριτική, με τα περισσότερα σχόλια να κάνουν λόγο για υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών από την πλευρά της κυβέρνησης.

Τα σχόλια των χρηστών:

Σχόλια τουίτερ μενδώνη

Ανάμεσα στα σχόλια των χρηστών βρίσκεται και της σεναριογράφου Άννας Χατζησοφιά

σχόλια μενδώνη

Το αιχμηρό σχόλιο του theFAQ.gr

Τσίπρας για Λιγνάδη: Ο Μητσοτάκης έχει την ηθική και πολιτική ευθύνη

Υπενθυμίζεται πως χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση της παραίτησης του Δημήτρη Λιγνάδη και ευθέως καταλόγισε την ευθύνη για τη συγκάλυψη στον κ. Μητσοτάκη. Ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους ηθοποιούς:

«Ζήτησα την παραίτηση της κ. Μενδώνη, γιατί δύο εβδομάδες συγκάλυπτε τις καταγγελίες μέχρι την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή. Ενάμιση χρόνο ο κ. Μητσοτάκης έχει αδειάσει τους μισούς υπουργούς φόρα παρτίδα. Είναι η πρώτη φορά που μια υπουργός αδειάζει τον κύριο Μητσοτάκη. Η κ. Μενδώνη είπε ότι δεν τον ήξερε. Άρα την ηθική και πολιτική ευθύνη της όποιας συγκάλυψης την έχει ο επιτελάρχης του επιτελικού κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM