Τσίπρας σε δευτερολογία: «Αυτοί είστε - Φέρατε το Μακελειό και τον Στόχο σε αυτή την αίθουσα»

Τσίπρας: «Όσο κρατάτε τη Μενδώνη, τόσο θα μεγαλώνει το κίνημα και θα το βρείτε σύντομα απέναντί σας - Κρατήστε την»

Κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρώτησε ρητορικά μήπως το ένοχο μυστικό της κυβέρνησης είναι ότι τον Λιγνάδη τον υπέδειξε κάποιος άλλος για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού και όχι η ίδια η Μενδώνη.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

«Θα βρείτε απέναντί σας το σύνολο της κοινωνίας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη αυτό το κίνημα να το αφουγκραστούμε και να δώσουμε λύση εξουσίας στα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής.

«Μας είπατε ότι επί ημερών σας ξεκίνησε το #MeToo, επειδή η κυβέρνησή σας δίνει εχέγγυα. Με την ίδια λογική, στην Αμερική να το καρπωθεί ο Τραμπ. Αυτά τα επιχειρήματα είναι για μικρά παιδιά.

Επιμείνατε ότι δεν μπήκαμε στην ουσία. Για εσάς είναι το διαδίκτυο. Το γεγονός ότι εάν δεν υπήρχε το διαδίκτυο δεν θα υπήρχαν μια σειρά από καταγγελίες δεν το αναφέρατε. Από το περίφημο σκόιλ ελικικού μέχρι τα πτυχία Διαματάρη και τα κατορθώματά σας σε Πάρνηθα και Ικαρία, από το διαδίκτυο βγήκαν.

Εσείς, κ. Μητσοτάκη, πρέπει να απαντήσετε στο κρίσιμο ερώτημα γιατί δεν αποπέμπει ο πρωθυπουργός την υπουργό Πολιτισμού», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Εμείς ζητήσαμε την παραίτηση Λιγνάδη στις 6 Φεβρουαρίου»

«Εμείς ζητήσαμε την παραίτηση στις 6 του μηνός. Στις 8 η κ. Μενδώνη βγήκε και έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης δεν άντεξε το κύμα θυμού και παραιτήθηκε. Και σε ραδιοφωνικό σταθμό την ίδια ημέρα δήλωνε πως δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για Λιγνάδη.

Όταν σε όλη τη χώρα τα κόμματα, παρεμβάσεις, το διαδίκτυο βοούσαν γιατί δεν προχωράτε σε διερεύνηση. Μας λέτε ότι δεν προχωρήσατε γιατί δεν ήταν μηνυτήρια αναφορά.

Μα στις 8 του μηνός ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος σε δηλώσεις ζητούσε αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας. Δεν τις ακούσατε αυτές τις δηλώσεις; Και στις 15 ο Ταραντίλης σε δημόσια δήλωσή του κομπιάζοντας πως ο Λιγνάδης παραιτήθηκε; Και στις 19 βγήκε η κ. Μενδώνη και είπε ότι είναι επικίνδυνος άνθρωπος και ότι μας έπεισε, σε πρώτο πληθυντικό», συνέχισε.

«Αυτό είναι το ένοχο μυστικό;» 

«Σας ρωτάμε ευθέως. Ποιους έπεισε; Σε ποιους αναφέρθηκε η κ. Μενδώνη; Ποιος τον τοποθέτησε; Δεν είχατε σχέση στην επιλογή αυτή; Εκτός και αν αυτό είναι το ένοχο μυστικό. Και φοβάστε πως αν φύγει θα βγει και θα πει πως "δεν τον ήξερα, αλλά κάποιοι άλλοι μου υπέδειξαν να τον τοποθετήσω σε αυτή τη θέση}.

Εδώ και μία εβδομάδα δεν έχετε πει κουβέντα για την αθλιότητα Χρυσοχοΐδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι».

«Να τη χαίρεστε την κ. Αγαπηδάκη»

«Και επιλέξατε σήμερα να σας συνοδεύει η κ. Αγαπηδάκη και όχι η πρώτη κυρία του πολιτισμού. Θα της ζητήσω να με ενημερώσει για τη δουλειά της στα ασυνόδευτα.

Εάν καταδέχεται να μιλήσει με πολιτικά ανήθικους. Η κ. Αγαπηδάκη στις 5/12/16 έγραφε στο διαδίκτυο: "Ας πούμε ένα σύνθημα που όλους σας ενώνει: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δολοφόνοι".

Δίπλα σας την έχετε. "Εσύ λύσσαξες να γνωρίσεις τα καμαράκια του Κορυδαλλού". Να τη χαίρεστε. Πάτε καλά; Προφανώς δεν έχετε εικόνα τού τι έχετε μαζέψει γύρω σας».

«Αλέξη, είσαι εγκληματικά ανήθικος»

«Και έρχεστε εδώ να μας κάνετε μαθήματα. Να αναφερθούμε στα γνωστά τρολ του διαδικτύου;

Δεν μιλάμε για δημοσιογράφους, μιλάμε για στελέχη σας.

Γεωργιάδης: "Έτσι κυβερνούσε το δολοφονικό παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ".

Ρωμανός, το άλλο αστέρι του γραφείου σας: "Έχουμε να κάνουμε με συμμορία και συνωμοσία βενεζουελοποίησης"».

«Αυτοί είστε»

«Αυτοί είστε, κύριε Μητσοτάκη. Σας τα χαρίζω. Που φέρατε το Μακελειό μέσα σε αυτή την αίθουσα και τον Στόχο και έρχεστε εσείς και είπατε τα ίδια. Ότι ο πατέρας Τσίπρα έκανε δουλειές με τη Χούντα και την άλλη μέρα το Μακελειό σάς επιβράβευσε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM