Mητσοτάκης από Βουλή: Απαντήστε μου ως πατέρας σε πατέρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζει τον δημόσιο διάλογο - Νέα αρχή για την κακοποίηση - Όχι συγκάλυψη

 

Στην πρωτολογία του από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον κάλεσε να του απαντήσει ως πατέρας σε πατέρα εάν πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία συγκαλύπτει παιδεραστές 

Του Μάκη Θεοδώση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου και για το ελληνικό #MeToo ανέφερε πως «θα πούμε σκληρές αλήθειες και ελπίζω να καταλήξουμε στην κοινή γραμμή αντιμετώπισης για τα φαινόμενα εξουσιαστικής και σεξουαλικής κακοποίησης. Ένα κύμα ξεκίνησε από την κ. Μπεκατώρου και η εξυγίανση να μετατραπεί σε αντιπαράθεση και να βυθιστεί στον βούρκο.

Έχουμε ανάγκη από ωριμότητα. Προϋποθέτει τη δράση του κράτους δικαίου και ένα πρόβλημα όλων απαιτεί την προσπάθεια όλων. Η κ. Μπεκατώρου με τη γενναία πράξη της, μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Το πρόβλημα αφήνει πληγές παντού, αλλά΄ υπάρχει ένα κλίμα ελευθερίας έκφρασης. Η φωνή έσπασε τη σιωπή και η δράση την αντίδραση και να μην έχουμε κομματική αντιπαράθεση που κλείνει τα στόματα.

Το σοκ ήταν απότομο για την κοινωνία, αλλά μια κοινή άμυνα, να αναδείξουμε τα καλά σημεία, δεν είναι οι γυναίκες που ξυλοκοπούνται ή οι έφηβοι που κακοποιούνται οι πρωταγωνιστές. Τα χυδαία σχόλια που κυκλοφορούν πολλές θολές κατηγορίες για να σπιλωθούν κόμματα, αριστεροί ή δεξιοί, με κύρια ευθύνη αυτών που εμφανίζονται τιμητές».

«Γεννώνται ψεύτικοι διχασμοί, οι πολίτες πρέπει να αφυπνιστούν. Η τοξικότητα δηλητηριάζει την πολιτική ζωή, δυσχεραίνουν τη συζήτηση. Σας ρωτώ, μας κατηγορείτε πως η κυβέρνηση καλύπτει και διακινεί παιδεραστές; Πώς είναι δυνατόν ο κ. Πολάκης να κάμνει αυτή την ανάρτηση; Σας καλώ, κ. Τσίπρα, να απαντήσετε ως πατέρας δύο παιδιών σε μένα, πατέρα τριών παιδιών», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «η κ. Αγαπηδάκη έσκυψε στο πρόβλημα των ασυνόδευτων ανήλικων παιδιών στη Μόρια, πάνω από 200 παιδιά. Γι' αυτή την κυρία περιμένω να καταδικάσετε τον κ. Πολάκη και να τον διαγράψετε, επιτέλους ένα στέλεχός σας. Εμείς έχουμε την κ. Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη».

Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να ξεκαθαρίσει αν είναι με την «Αυγή» ή με τον κ. Βαξεβάνη. «Πόσες γραμμές έχει το κόμμα σας και η ηθική σας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Για τις εμετικές βαξεβάνιες ριπές να πάρετε θέση για τη μεγαλύτερη παράταξη της χώρας, να αποκηρύξετε αυτές τις απόψεις. Ένα κοινωνικό φαινόμενο, την υπόθεση Λιγνάδη, επενδύσατε σε λαϊκισμό. Δεν γνωρίζω τον κ. Λιγνάδη, όλοι αναγνώριζαν την καλλιτεχνική του αξία. Όποιος γνώριζε έπρεπε να μιλήσει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Το υπουργείο δεν είναι δικαστής

«Το υπουργείο ζήτησε την παραίτησή του και κλείνει η αρμοδιότητα της κ. Μενδώνη. Ποια συγκάλυψη; Πέντε ώρες μετά την πρώτη καταγγελία, απομακρύνθηκε», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ζητήσατε την παραίτησή της όταν τον είχατε και εσείς κατά τη θητεία σας ή τον καλούσαν οι ευρωβουλευτές σας; Όσον αφορά τον διαγωνισμό διορισμού του, εσείς τον προκάτοχό του, κ. Λιβαθινό, πώς τον διορίσατε;» αναρωτήθηκε.

Στοχοποιεί Μενδώνη

«Έχει παραγάγει έργο και η Ακρόπολη είναι προσιτή σε ΑμΕΑ, το Τατόι αναβαθμίζεται, τα μουσεία εκσυγχρονίζονται, τα θέματα πνευματικών δικαιωμάτων λύθηκαν. Αστόχησε επικοινωνιακά, έκανε λάθος με τον χαρακτηρισμό "επικίνδυνος". Τη στηρίζουν πολλοί επιφανείς άνθρωποι του πολιτισμού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

.