Σφοδρή κόντρα Δοξιάδη - Πολάκη για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Δοξιάδης: Προϊόν διεστραμμένων εγκεφάλων τα ψέματα για τα ανήλικα προσφυγόπουλα - Πολάκης: Να παρέμβει τώρα εισαγγελέας

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Σε πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης, με φόντο τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, έχει μετατραπεί ο διάλογος γύρω από τις πληροφορίες για προσφυγόπουλα που ήρθαν στη χώρα μας και έφυγαν από αυτήν με αδιαφανείς διαδικασίες.

Δημοσιεύματα των ημερών αφήνουν αιχμές για εμπλοκή ασυνόδευτων παιδιών που ήρθαν στην Ελλάδα από εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη σε κύκλωμα παιδεραστίας.

Ο Απόστολος Δοξιάδης απαντά κάνοντας λόγο για ψέμα και λάσπη που θα ξεχαστούν, όπως τους αξίζει.

Από την αντίπερα όχθη, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης θέτει όλα αυτά τα ερωτήματα, ενώ ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα και τη διεξαγωγή ανάλογης έρευνας.

Αναλυτικά η δήλωση Δοξιάδη

«Σε μια από τις χυδαιότερες όψεις της πρόσφατης επίθεσης προς την κυβέρνηση από όργανα της παραδημοσιογραφίας, της λάσπης και της ψευδολογίας, γίνεται προσπάθεια να σπιλωθεί η πρωτοβουλία για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων.

Τους καταλαβαίνω: το σπουδαίο έργο ενοχλεί, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται σε ένα ζήτημα καθαρά ανθρωπιστικό, και μάλιστα εκεί που επαίρονταν ότι αρίστευε η αντιπολίτευση, όταν κυβερνούσε, ενώ στην πραγματικότητα όχι απλώς δεν είχε κάνει το παραμικρό, αλλά είχε αφήσει τα ανυπεράσπιστα πλάσματα στην άθλια μοίρα τους.

Η εγκατάλειψη των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων στη μοίρα τους ήταν μία από τις πιο ντροπιαστικές πράξεις της προηγούμενης κυβέρνησης.

2.000 ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονταν στα κολαστήρια της Μόριας και της Σάμου, μέσα στη λάσπη, τη βρόμα, την αρρώστια και την εκμετάλλευση.

1.000 παιδιά ήταν αφημένα στην έρημο των πόλεων, εκτεθειμένα στα κυκλώματα του υποκόσμου και της πορνείας.

Πάνω από 200 παιδιά "φιλοξενούνταν" στα κρατητήρια της αστυνομίας, ουσιαστικά φυλακισμένα, χωρίς να έχουν διαπράξει το παραμικρό αδίκημα.

Γνωρίζοντας αυτή την κατάσταση από συζητήσεις με ανθρώπους που δούλευαν στον χώρο της προστασίας των αδυνάτων, στην καταπολέμηση του τράφικινγκ και άλλους παρεμφερείς τομείς, το φθινόπωρο του 2019 συγκέντρωσα όσα στοιχεία μπορούσα και, ως ενεργός πολίτης, έγραψα για το ζήτημα και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπάρχουσα, φρικτή κατάσταση.

Εκείνος ευαισθητοποιήθηκε αμέσως. Όρισε υπεύθυνη για τη χαρτογράφηση των προβλημάτων και την εκπόνηση σχεδίου άμεσης παρέμβασης τη διδάκτορα της ιατρικής σχολής Ειρήνη Αγαπηδάκη, γυναίκα με χρόνια πείρας σε θέματα δημόσιας υγείας και ενεργή παρουσία στον δημόσιο λόγο, στη στήριξη των αδυνάτων.

Έκτοτε, η προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων υπάγεται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου λειτουργεί ως Ειδική Γραμματεία, με την Ειρήνη Αγαπηδάκη επικεφαλής.

Η Ειδική Γραμματεία τον περασμένο χρόνο:

Πήρε τα 2.000 παιδιά από τα στρατόπεδα των νησιών και τα μετέφερε σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας στην ενδοχώρα.

Υλοποίησε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού όλων των άστεγων παιδιών που ήταν στα δίκτυα της πορνείας και της εκμετάλλευσης.

Κατάργησε τη "φιλοξενία"-κράτηση στα αστυνομικά τμήματα και πήρε όλα τα παιδιά από τα κρατητήρια, τοποθετώντας τα σε δομές μακροχρόνιας φιλοξενίας.

Επιπλέον, ξεκίνησε και υλοποιεί το πρόγραμμα μετεγκατάστασης ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως τώρα έχουν μετεγκατασταθεί 607 ασυνόδευτα ανήλικα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Είμαι προσωπικά ιδιαίτερα χαρούμενος που ο πρωθυπουργός ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, που έβγαλε από τη δυστυχία και έδωσε προοπτική ανθρώπινης ζωής σε χιλιάδες ανυπεράσπιστους ανήλικους. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τον ρόλο μου στο ξεκίνημα της πρωτοβουλίας και ακόμη πιο περήφανος για το έργο της Ειρήνης Αγαπηδάκη, έργο σημειωτέον που έχει αναγνωριστεί και επαινεθεί από όλους τους ευρωπαϊκούς συνεργαζόμενους φορείς.

Από εκεί και πέρα, κάθε συκοφαντική επίθεση κατά της πρωτοβουλίας για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων και κάθε υπαινιγμός που της αποδίδει κίνητρα άλλα από τον ανθρωπισμό και την προώθηση των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτισμού είναι προϊόν διεστραμμένων εγκεφάλων ή και ανθρώπων που προσπαθούν μάταια να κάνουν αντιπολίτευση με το ψέμα και τη λάσπη. Το ψέμα και η λάσπη θα ξεχαστούν, όπως τους αξίζει. Το έργο της προστασίας των ασυνόδευτων θα μείνει φωτεινό παράδειγμα ανθρωπισμού».

Πολάκης: Να παρέμβει ο εισαγγελέας

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζητάει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, προκειμένου να διερευνήσει πού βρίσκονται όλα αυτά τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που μπήκαν στη χώρα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που κυβερνά η Νέα Δημοκρατία και που την ευθύνη γι' αυτά έχει αναλάβει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Τίποτα απολύτως δεν κάνατε για τα ασυνόδευτα ανήλικα!!!!

Ούτε εσύ, Δοξιάδη, ούτε το ανίκανο τρολάκι η Αγαπηδάκη!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ!! Απαντήστε σε αυτό που έγραψα και αφήστε τον υποκριτικό αποτροπιασμό και καλά για τα χάσταγκ!!!

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΠ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ;;;;;;

Ήξερε τι συμβαίνει;;

Δοξιάδη 1,5 χρόνο τώρα είστε απλά ένα στρογγυλό μηδενικό και εσύ και η «ψυχολόγα» η Αγαπηδάκη!!!

Εγώ ζητάω να μπει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ και να ΕΛΕΓΞΕΙ πόσα ασυνόδευτα μπήκαν εδώ και 1,5 χρόνο και ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ!!

Εσύ και η Αγαπηδάκη το ΔΕΧΕΣΤΕ;;;

Άντε, ψεύτες και υποκριτές!!!

ΥΓ: Η δεύτερη φωτό αφορά και εσάς και τον Κούγια!!

http://