Ντονμέζ: «Τo Oruc Reis ξεκινά τις έρευνες στην Αν. Μεσόγειο»

Το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας, Oruc Reis ξεκινά για μια ακόμη φορά τις σεισμικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τούρκου υπουργού Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε νωρίτερα την έναρξη των σεισμικών ερευνών του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο, γεγονός που κλιμακώνει ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο αξιωματούχος είπε πως σήμερα (14/10) αναμένονται τα πρώτα δεδομένα από το Oruc Reis, το οποίος βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και μάλιστα κοντά στο Καστελόριζο.

Η επιστροφή του Oruc Reis αποτελεί «ωμή πρόκληση»

Η επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αποτελεί μια ακόμα «ωμή πρόκληση» από την Τουρκία.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν νοείται διάλογος με την Άγκυρα».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες εκ νέου ένα σαφές μήνυμα προς την Άγκυρα, επισημαίνοντας πως κάτω από αυτές τις συνθήκες «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου η Ελλάδα».

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τον ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Χάικο Μάας, προειδοποίησε την Τουρκία ότι λαμβάνοντας υπόψιν ακόμα μια προκλητική ενέργεια από πλευράς της - το ότι δηλαδή το Oruc Reis πλέει νότια του Καστελόριζου - «δεν νοείται διάλογος με την Άγκυρα».

«Φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Προφανώς δεν θα συζητήσουμε υπό αυτές τις συνθήκες. Προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM