Μητσοτάκης σε Τουρκία: Συνεχίστε την επιθετική συμπεριφορά και θα υποστείτε κυρώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας στο Μέγαρο Μαξίμου, διευκρίνισε πως δεν σκοπεύει να συζητήσει με την Τουρκία όσο το Oruc Reis βρίσκεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε πει πριν λίγες μέρες στο Νίκο Δένδια ότι θα προσκαλούσε την Αθήνα σε διερευνητικές επαφές «και αντί για διερευνητικές επαφές έχουμε το Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει σε συζητήσεις με την Τουρκία υπό αυτές τις συνθήκες και υπογράμμισε ότι «προσφέραμε στην Τουρκία μια πολύ σαφή επιλογή, στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής: Μια ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική συμπεριφορά. Και φαίνεται πως η Τουρκία έχει διαλέξει τη δεύτερη οδό».

Από την πλευρά του ο Χάικο Μάας, επισήμανε ότι οι ενέργειες της Τουρκίας με το Oruc Reis αλλά και στα Βαρώσια αντιβαίνουν πλήρως το πνεύμα των όσων είχαν συμφωνηθεί.

«Γι’ αυτό έχω πολύ κατανόηση για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει όχι απλά ενόχληση, αλλά εκνευρισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσω τουρκικών προκλήσεων διακόπτεται η ρότα που είχε χαραχθεί», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ.Μάας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM