Νίκος Καπραβέλος: «Κλείσαμε με 1.200 κρούσματα, θα ανοίξουμε με 3.000 και με γεμάτες τις ΜΕΘ;»

O Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», τόνισε πως δεν τον ανησυχεί ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα, αλλά η κορύφωση του τρίτου, την οποία δεν έχουμε δει ακόμα

Την ανησυχία του για την έκρηξη του τρίτου κύματος της πανδημίας εξέφρασε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δεν ανησυχώ για τέταρτο κύμα, ανησυχώ για την έκρηξη του τρίτου κύματος, που δεν την έχουμε περάσει ακόμα».

«Η Αθήνα είναι σαν ένα ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί»

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε πως ναι μεν είναι υπέρ της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά αυτή τη στιγμή η Αθήνα είναι σαν ένα ηφαίστειο που μπορεί να εκραγεί. Κι αυτό γιατί η πίεση που δέχεται το Ε.Σ.Υ. καθώς και η μεγάλη διασπορά και μολυσματικότητα του ιού δυσχεραίνουν την ήδη κρίσιμη κατάσταση. Στη συνέχεια, ο ίδιος διερωτήθηκε εύλογα: «Κλείσαμε με 1.200 κρούσματα, θα ανοίξουμε με 3.000 και με γεμάτες τις ΜΕΘ;».

Αναφερόμενος στη σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο κ. Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», σημείωσε πως αυτό μπορεί να γίνει με αλλαγή στρατηγικής και απομόνωση κρουσμάτων και, φυσικά, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Θα είναι δύσκολη μετά η αποκλιμάκωση»

Και συμπλήρωσε αμέσως μετά: «Με τέτοια διασπορά του ιού, οτιδήποτε τη διευκολύνει θα έχει ως αποτέλεσμα να την παρατείνουμε, θα είναι δύσκολη μετά η αποκλιμάκωση, αυτό υποστηρίζουμε οι υγειονομικοί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM