Παυλάκης: «Επικρατεί πανικός, που είναι κακός σύμβουλος και θα οδηγήσει σε λάθη»

Ο Γιώργος Παυλάκης, γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, επανέλαβε την ανησυχία του για το σταδιακό άνοιγμα και τόνισε πως δεν συμφωνεί με τα φημολογούμενα σενάρια περί χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της πανδημίας

Ο γιατρός και ερευνητής Γιώργος Παυλάκης «έκρουσε» εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την εκτίναξη των ημερήσιων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.

«Το άνοιγμα μπορεί να γίνει σιγά σιγά, με το σταγονόμετρο, όταν αρχίσει μια αποκλιμάκωση»

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επισήμανε πως το άνοιγμα τον δραστηριοτήτων στην Ελλάδα τον βρίσκει αντίθετο, εξηγώντας πως «επικρατεί πανικός αυτή τη στιγμή, που είναι κακός σύμβουλος και θα οδηγήσει σε λάθη».

Στη συνέχεια είπε ότι η συζήτηση για άνοιγμα με τα νοσοκομεία της χώρας να είναι γεμάτα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Ειδικότερα, ο κ. Παυλάκης είπε: «Το άνοιγμα μπορεί να γίνει σιγά σιγά, με το σταγονόμετρο, όταν αρχίσει μια αποκλιμάκωση».

Ωστόσο, τόνισε πως «αν ανοίξουμε πρόωρα, μπορεί να τριπλασιαστούν τα κρούσματα» και η Ελλάδα να γίνει Πορτογαλία.

«Τα μέτρα δουλεύουν, δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα χωρίς αυτά τα μέτρα»

Επιπλέον, αναφερόμενος στα μέτρα προστασίας που ισχύουν δήλωσε: «Τα μέτρα δουλεύουν, δεν μπορώ να φανταστώ την Ελλάδα χωρίς αυτά τα μέτρα. Ξέρουμε τι έγινε σε άλλες χώρες χωρίς αυτά τα μέτρα. Δείτε την Πορτογαλία. Η Αττική μπορεί να γίνει Πορτογαλία αν ανοίξει» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα μπορεί να πάθει τα ίδια αν ανοίξει».

Την ίδια ώρα, υπογράμμισε πως το τρίτο κύμα στην Ελλάδα έχει κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

«Είπαμε στους ανθρώπους να μείνουν μέσα, πράγματι το έκαναν, και τώρα τους λέμε ότι αυτό είναι ολέθριο»

Επίσης, δεν δίστασε να αναφερθεί και στο επιχείρημα των ανθρώπων της αγοράς, το οποίο θέλει άνοιγμα των καταστημάτων, καθώς την «πληρώνει» το εμπόριο την ώρα που οι επισκέψεις στα σπίτια συνεχίζονται. Ο γιατρός και ερευνητής απάντησε σχετικά με αυτό, δηλαδή τις επισκέψεις στα σπίτια, πως υπάρχει παραπληροφόρηση.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε επίσης πως «είπαμε στους ανθρώπους να μείνουν μέσα, πράγματι το έκαναν, και τώρα τους λέμε ότι αυτό είναι ολέθριο».

Για το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης

Κλείνοντας, ο Γιώργος Παυλάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για το άνοιγμα της εστίασης, αλλά μονάχα σε ό,τι αφορά τους εξωτερικούς χώρους. Ενώ ζήτησε για τους χώρους εργασίας αερισμό και μηχανήματα που καθαρίζουν τον αέρα, επισημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο πως δεν έχει γίνει προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM