Σκουτέλης: «Το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,5 εκατ. Έλληνες»

Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου - Τον Απρίλιο αναμένεται μεγάλος αριθμός εμβολίων

Για την πορεία των εμβολιασμών και για τη στάση των ανθρώπων απέναντι σε αυτά μίλησε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega o παθολόγος, λοιμωξιολόγος και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Ένα από τα λίγα που πηγαίνουν καλά με την πανδημία είναι οι εμβολιασμοί. Τον Απρίλιο αναμένεται μεγάλος αριθμός εμβολίων, περίπου 1,5 εκατ. δόσεις. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και ο δισταγμός που υπήρχε δεν υπάρχει πλέον. Μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,5 εκατ. άνθρωποι με την πρώτη δόση. Το Πάσχα θα έχουν εμβολιαστεί περίπου 2,5 εκατ. Έλληνες. Πιστεύω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την έναρξη των εμβολιασμών θα έχει εμβολιαστεί ένα 50-60% των πολιτών» δήλωσε ο κ. Σκουτέλης.

«Υπάρχει σχεδιασμός για προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό των κάτω των 60 για τους εκπαιδευτικούς. Πιθανότατα τώρα θα προχωρήσουμε και στην προτεραιοποίηση άλλων ομάδων, για να βοηθήσουμε στο άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου. Τον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών. Υπάρχουν πολλά αιτήματα για πολλές επαγγελματικές ομάδες, και δεν μπορούν να καλυφθούν ταυτόχρονα όλες. Αν υπήρχαν τα εμβόλια, θα ξέραμε από τώρα πότε θα εμβολιαστεί κάθε Έλληνας» σημείωσε ο γιατρός αναφορικά με το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν οι εμβολιασμοί στο άνοιγμα του τουρισμού, που αναμένεται μέσα στον Μάιο.

«Αυτές τις ημέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 ετών. Μετά είναι οι υψηλού κινδύνου και θα αρχίσουμε να κατεβαίνουμε και στις ηλικιακές ομάδες» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM