Σερβία: Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου

Μετά τις πρωτόγνωρες εικόνες συνωστισμού εν μέσω της πανδημίας στο λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Σερβία, ξεκίνησε και η εξόδιος ακολουθία του.

Η εξόδιος ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος εκοιμήθη μετά από επιπλοκές του κορονοϊού, ξεκίνησε πριν από λίγο στη Σερβία.

Ο Πατριάρχης Ειρηναίος της Σερβίας ασθένησε σοβαρά με κορονοϊό και τελικά έχασε τη μάχη σε ηλικία 90 ετών την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Σήμερα η κηδεία του Πατριάρχη Ειρηναίου στη Σερβία

Η εξόδιος ακολουθία του Πατριάρχη Ειρηναίου ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής 22 Νοεμβρίου 2020 στο ναό του Αγίου Σάββα. Παράλληλα α σημειωθεί πως το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου τοποθετήθηκε σε κρύπτη, η οποία έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά και μόνο για την ταφή Σέρβων αρχιερέων.

Μάλιστα, να αναφέρουμε πως ο Ειρηναίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης, ο οποίος θα ταφεί στην κρύπτη του ναού του Αγίου Σάββα στη Σερβία.

Εικόνες συνωστισμού στο λαϊκό προσκύνημα

Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού χωρίς την απαραίτητη τήρηση των μέτρων προστασίας ενάντια στον ιό, επικράτησαν το Σάββατο (21 Νοεμβρίου) στο Βελιγράδι, και ειδικότερα, στο ναό όπου εκτέθηκε το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, σε λαϊκό προσκύνημα.

Παρότι οι Αστυνομικές Αρχές της Σερβίας απηύθυναν έκκληση σε όλους τους παρευρισκόμενος να τηρούν τα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, οι εικόνες αποκάλυψαν το ακριβώς αντίθετο.

Οι Σέρβοι όχι μόνο μαζεύτηκαν κατά χιλιάδες στο ναό, αλλά δεν τηρούσαν και τα μέτρα προστασίας. Σα να μην υπάρχει ο ιός. Σα να μην πέθανε ο Πατριάρχης Ειρηναίος «χτυπημένος» από τη νόσο Covid-19.

Εξάλλου, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως ακόμα και το πτώμα ατόμου που έχει διαγνωστεί θετικό στον ιό παραμένει σημαντικά μολυσματικό.

Δείτε την gallery που ακολουθεί από το λαϊκό προσκύνημα του Πατριάρχη Ειρηναίου:ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM