Βατόπουλος: «Είναι νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ), Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξέφρασε την άποψη πως «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων».

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως «η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα ήταν μεγαλύτερη απ’ ό,τι πιστεύαμε». Γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων».

«Τα κρούσματα θα μειωθούν»

Ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΠΑΔΑ αναφέρθηκε στον αριθμό τω ημερήσιων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Με αφορμή την μείωση τους τις τις τελευταίες δύο ημέρες, ο ίδιος προχώρησε στην εκτίμηση πως σύντομα τα κρούσματα πρόκειται να μειωθούν. Αναρωτήθηκε εύλογα βέβαια, το «με τι κόστος» θα γίνει αυτό.

Απαιτείται πιστή τήρηση των μέτρων

Βέβαια, ο καθηγητής μικροβιολογίας δεν δίστασε να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι «απαιτείται πιστή τήρηση των μέτρων για να μειωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού». Και αμέσως μετά εξήγησε πως «εφόσον δεν μπορεί να τιθασευτεί η επιδημία τώρα, θα πρέπει να συζητηθεί η αυστηροποίηση των μέτρων» ανέφερε ο κ. Βατόπουλος.

«Όχι» ακόμα χαλάρωση των μέτρων

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε επίσης πως αν και καταγράφεται μια μικρή επιπέδωση της καμπύλης, «είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για χαλάρωση των μέτρων».

«Αρνητές του ιού υπάρχουν παντού»

Αμέσως μετά ερωτηθείς για τα κρούσματα του ιού στον χώρο της Εκκλησίας, επισήμανε εμφατικά πως «αρνητές του ιού υπάρχουν παντού». «Ωστόσο, η επίσημη Εκκλησία έχει συνεργαστεί με το κράτος. Θα προτιμούσα μεγαλύτερη συμμετοχή» εξήγησε.

Για το λαϊκό προσκύνημα στη Σερβία

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, σχολίασε επίσης τις εικόνες συνωστισμού δίχως την απαραίτητη τήρηση των μέτρων, από την Σερβία όπου πιστοί φιλούσαν το σκήνωμα του Πατριάρχη Ειρηναίου, ο οποίος πέθανε από κορονοϊό.

Ο καθηγητής τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα σώματα των νεκρών από κορονοϊό εξακολουθούν να είναι μολυσματικά».

«Μαύρο« ρεκόρ με 108 θανάτους, 522 άτομα σε ΜΕΘ και 2.311 νέα κρούσματα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας στη χώρα παραμένει τραγική. Μάλιστα, χθες Σάββατο 21 Νοεμβρίου ο ιός έδειξε ξανά το δόντια του με 108 θανάτους σε ένα 24ωρο. Παράλληλα, σε υψηλά επίπεδα παραμένουν και τα ημερήσια κρούσματα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 2.311 νέα. Τέλος, έντονη ανησυχία προκαλεί ο αριθμός εκείνων που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ανέρχεται τους 522.

Δείτε αναλυτικά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 2311 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 90121, εκ των οποίων το 53.4% άνδρες.

4787 (5.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22901 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

522 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 149 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 460 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 108 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1527 θανάτους συνολικά στη χώρα. 608 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM