Κορονοϊός: Με αυξημένα μέτρα προστασίας η κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά (pics)

Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες και με αυξημένα μέτρα προστασίας τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος εκοιμήθη μετά από επιπλοκές που προκάλεσε η νόσος COVID-19.

Η κηδεία του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, ο οποίος διαγνώσθηκε και πέθανε από τον κορονοϊό, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα (16/11) με λιγοστό κόσμο, καθώς και με ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα προστασίας όπως επιβάλλουν οι νέες συνθήκες.

Να σημειωθεί πως οι άνθρωποι που μετέφεραν το φέρετρό του ήταν ντυμένοι με ειδική στολή προστασίας ενάντια στον κορονοϊό.

Επικήδειος από τον Μητροπολίτη Θεολόγο

Με θερμά λόγια τον αποχαιρέτισε ο μητροπολίτης Μετρών και Αθύρων Δημήτριος, μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος.

«Αγαπητέ αδελφέ μου Ιωάννη, πάντοτε η επικοινωνία μαζί σου ήταν αφορμή χαράς. Ήταν αφορμή ενός κοινού συμπνευματισμού, καθώς μοιραζόμασταν κοινά οράματα, κοινές ανησυχίες και κυρίως την αγάπη μας για τη μητέρα μας Εκκλησία, η οποία είναι τροφός και σώτηρας αυτού του έθνους και του γένους μας. Η χθεσινή ημέρα ήτο πικρά και δι' εμέ, για τον λαό της μητροπόλεως και για όσους σε αγαπούσαν πραγματικώς.

Η μνήμη του θα είναι ανεξίτηλη μέσα στην καρδιά, μέσα στην ψυχή μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του γης, της πόλης του Λαγκαδά, που θα τον πάρει κοντά της», δήλωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης και αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και το έργο του μακαριστού μητροπολίτη. «Είχε δημιουργήσει ιδρύματα, είχε δημιουργήσει μια σειρά από δομές, ώστε να υπάρχει κάλυψη σε μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η περιοχή. Ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή».

«Βαρύ το πένθος»

Μεγάλη η θλίψη, βαρύ το πένθος, δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει ο ποιμενάρχης μας», σημείωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Ταχματζίδης. Και αμέσως μετά συμπλήρωσε: «Ήταν μια πληθωρική προσωπικότητα, μ' ένα τεράστιο έργο στη Μητρόπολη Λαγκαδά, ποιμαντικό, πολιτιστικό. Η παρακαταθήκη του αυτή είναι τεράστια».

Δείτε την gallery που ακολουθεί: 

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης είναι ένα από τα πολλά - πλέον περισσότερα από 1100 - θύματα της πανδημίας του κορονοϊού. Απεβίωσε στην ηλικία των 62 ετών την Κυριακή (15/11) ύστερα από επιπλοκές που προκάλεσε η νόσος COVID-19.

Ο μακαριστός έπασχε και από άλλα υποκείμενα νοσήματα, όπως αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», και τελικά «έχασε» την μάχη.

Δείτε το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» για τον θάνατο του:

«Ο μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, κατά κόσμον Ιωάννης Τασσιάς, είχε εμφανιστεί θετικός στον ιό SARS-CoV-2 και νοσηλευόταν από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, σε Κλινική Covid-19.

Από την πρώτη στιγμή, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια και στάθηκε στο πλευρό του Μητροπολίτη, κάνοντας ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για τη βελτίωση της υγείας του.

Η κατάστασή του επιδεινώθηκε, εμφάνισε λοίμωξη του αναπνευστικού Covid-19 και σήμερα το πρωί (06:36) κατέληξε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Ο μακαριστός Μητροπολίτης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα».

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του Εκκλησιαστικού Βίου και μέχρι τελευταία στιγμή προέτρεπε τους πιστούς να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM