Νέο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εξέδωσε νέο ιατρικό ανακοινωθέν αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες με ήπια συμπτώματα κορονοϊού.

Για την εξέλιξη της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου εξέδωσε νέο ιατρικό ανακοινωθέν το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο από το πρωί της Πέμπτης (19/11), καθώς διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό την Τρίτη 17 Νοεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως αρχικά είχε διαγνωστεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Τελικά, όμως, στην προγραμματισμένη μοριακή εξέταση, στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Νοεμβρίου, διαγνώστηκε θετικός στον φονικό ιό.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

«Η κατάσταση της υγείας του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή. Έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις και ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών».

Όσα είπε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής 

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρη Κονιδάρη, «η μέρα ξημέρωσε καλά για τον Αρχιεπίσκοπο». Ωστόσο, σημείωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε 38 πυρετό το απόγευμα της Πέμπτης (19/11), χωρίς όμως να έχει παρουσιάσει κάποιο άλλο σύμπτωμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Ιερώνυμος, για την ώρα, είναι απύρετος και η κατάστασή του σταθερή.

Επιπλέον, ο ίδιος τόνισε πως ακόμα και όταν διακομίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν απύρετος.

Δείτε όσα δήλωσε ο Χάρης Κονιδάρης:Το μήνυμα του Ιερώνυμου πριν την εισαγωγή του

Λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε στους στενούς του συνεργάτες: «Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και εκατομμύρια σε ολόκληρη την οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε».

Την ίδια ώρα, ο ίδιος τόνισε πως «είναι ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών της πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM