Στο «κόκκινο» η Εκκλησία της Ελλάδος – Φήμες για έξι μητροπολίτες με κορονοϊό – Σε καραντίνα και ο Αρχιεπίσκοπος!

Η Εκκλησία της Ελλάδας στο «κόκκινο», καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι μητροπολίτες προσβάλλονται από κορονοϊό. Σε προληπτική καραντίνα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Κρούσματα κορονοϊού στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο έχουν σημάνει συναγερμό στην Εκκλησία της Ελλάδος, οδηγώντας και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο σε προληπτική καραντίνα, όπως ορίζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το δεύτερο –ανακοινωμένο– κρούσμα κορονοϊού που εντοπίστηκε σε μέλος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αφορά τον μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμο, ο οποίος νοσεί με ελαφρά συμπτώματα στο σπίτι του. Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση ότι θετικός διεγνώσθη και ο μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος.

Θετικοί έξι μητροπολίτες

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η πληροφορία ότι τέσσερις έως έξι ακόμη μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι θετικοί σε τεστ κορονοϊού. Καθώς πρόκειται για ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ονόματά τους μέχρι να επιβεβαιωθεί η πληροφορία.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις των μέχρι τώρα θετικών κρουσμάτων στην Ιεραρχία της Εκκλησίας η είδηση έγινε γνωστή από τους ίδιους τους μητροπολίτες. Ο μητροπολίτης Ιερισσού, που ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στις τάξεις της ιεραρχίας της Εκκλησίας, έλαβε προχθές εξιτήριο από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM