Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: «Μπορεί να κάνουμε γιορτές με καραντίνα»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γεώργιος Παναγιωτακόπουλος, σχετικά με την κατάσταση στα νοσοκομεία, δηλώνοντας πως είναι πιθανή η καραντίνα στις γιορτές.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Παναγιωτακόπουλος είναι παθολόγος και επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, με εξειδίκευση στις λοιμώξεις στα νοσοκομεία St George’s και St Thomas’ του Λονδίνου. Ο ίδιος ανέφερε πως η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων σε καραντίνα.

Χαρακτηριστικό της δυσμενούς κατάστασης είναι ότι μόλις το τελευταίο 24ωρο είχαμε 295 εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία με Covid-19.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξήγησε πως στο πρώτο lockdown ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 100, ενώ τώρα έχει διπλασιαστεί.

«Υπάρχει έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες μέρες και ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ένας ισχυρός δείκτης και ένας βασικός δείκτης λήψης αποφάσεων. Μιλάμε για ένα διπλασιασμό σε σχέση με εκείνη την εποχή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάντληση ΜΕΘ αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα

Παράλληλα συμπλήρωσε, λέγοντας: «Το σύστημα δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή έχει χωρητικότητα αλλά αν δεν προσέξουμε αυτές οι εφεδρείες αν δεν πάρουμε δραστικά μέτρα θα εξαντληθούν κάποια στιγμή και θα βιώσουμε σκηνές που δεν θα θέλαμε να τις βιώσουμε. Και αυτός είναι ο λόγος της απόφασης για τον γενικό αποκλεισμό».

Ορθή η απόφαση για το δεύτερο lockdown

Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως ήταν ορθή η απόφαση της κυβέρνησης για ένα δεύτερο ολικό lockdown. Μάλιστα, δήλωσε πως πιστεύει ότι τα μέτρα θα αποδώσουν, αν οι πολίτες τηρήσουν ευλαβικά τα μέτρα.

Παρ' όλα αυτά, δεν απέκλεισε την πιθανότητα να περάσουμε τις γιορτές των Χριστουγέννων σε καραντίνα, λέγοντας πως «αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεικτών σε 3-4 εβδομάδες. Αυτοί θα μας δείξουν πώς θα πορευτούμε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM