Δερμιτζάκης: «Μάρτιο-Απρίλιο ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού»

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης αναφέρθηκε στη διάρκεια του δεύτερου lockdown και δήλωσε πως πιθανόν την άνοιξη του 2021 να γίνει ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού.

Ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης σχολίασε το χρονοδιάγραμμα στο οποίο υπάγεται ο εμβολιασμός και ανέφερε αρχικά για τις τρεις εβδομάδες του lockdown:

«Το lockdown ξεκινά με ένα σχεδιασμό τριών εβδομάδων αλλά στο βάθος νομίζω πρέπει να βλέπουμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Αν θέλουμε να έχουμε μεγάλη ελευθερία μετά, τότε πρέπει να κάνουμε πολύ μακρύ lockdown. Ένα εναλλακτικό μοντέλο είναι να βγούμε με περίπου 500 κρούσματα, το οποίο μπορεί να χρειαστεί παραπάνω από 3 βδομάδες. Αν δεν είναι 3 βδομάδες, θα είναι 4 ή 5, δεν θα πάει μέχρι τα Χριστούγεννα».

Πότε να περιμένουμε το εμβόλιο;

Σε ερώτηση για την «άφιξη» των εμβολίων ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε:

«Το χρονοδιάγραμμα περίπου ισχύει. Περιμένουμε τα αποτελέσματα από την τρίτη φάση της δοκιμής από κάποιες εταιρείες τις επόμενες εβδομάδες. Αν τα αποτελέσματα είναι όσο καλά περιμένουν, θα πάνε για έγκριση επείγουσας χρήσης.

Αν όλα πάνε με βάση το χρονοδιάγραμμα, ο εμβολιασμός θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα. Εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού θα έρθει σε δεύτερη φάση, από Μάρτη – Απρίλη»

Μόσιαλος: «Νέα lockdown στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές του 2021»

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε πως είναι πιθανό και νέο lockdown χωρίς το εμβόλιο.

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν κι άλλα lockdown, απάντησε πως «είναι πιθανό, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM