Μόσιαλος: «Νέα lockdown στην Ελλάδα, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές του 2021»

Κοροναϊός: Σε νέα lockdown θα προβεί η Ελλάδα, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές του 2021, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε πως είναι πιθανό και νέο lockdown χωρίς το εμβόλιο.

«Κατά την γνώμη μου είναι καλό που ανακοινώθηκε για αυτό το χρονικό διάστημα και όχι για παραπάνω το lockdown, γιατί θα πρέπει να μετράμε το τι πραγματικά γίνεται, να δούμε ποια είναι η πίεση στο σύστημα υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής συμπλήρωσε πως για να βγούμε από το καθεστώς lockdown, θα πρέπει τα ημερήσια κρούσματα να φτάσουν στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου.

«Δεν θα πάμε πάλι στην κανονικότητα του Ιουλίου και του Αυγούστου» υπογράμμισε ο Ηλίας Μόσιαλος.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν κι άλλα lockdown, απάντησε πως «είναι πιθανό, αν δεν υπάρξει εμβόλιο στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

«Το lockdown δεν πρέπει να κρατήσει πολύ»

Μάλιστα, ο Ηλίας Μόσιαλος προχώρησε σε μια εκτενή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Ο ίδιος δήλωσε πως το «το lockdown δεν πρέπει να κρατήσει πολύ».

«Την ατζέντα πρέπει να τη θέτουμε εμείς και όχι ο ιός. Για αυτό αν επιβληθεί εκτενέστερο λοκντάουν η πολιτεία θα πρέπει να έχει σχέδιο ενίσχυσης όσων θα υποστούν τις συνέπειες περισσότερο και παράλληλα να κινηθεί άμεσα για τη συλλογή επαρκέστερων στοιχείων και τη χάραξη συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου. Το λοκντάουν αν εφαρμοστεί πρέπει να είναι μικρής διαρκείας. Τον κορωνοϊό θα τον νικήσουμε. Πρέπει όμως να τον νικήσουμε με μικρές απώλειες, με σαφή στρατηγική, αποφασιστικότητα, υπομονή και εύλογες παρεμβάσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM