Κοροναϊός Guide: Έξυπνες ιδέες για να περάσεις ευχάριστα τον χρόνο σου στο σπίτι

Ο κοροναϊός και τα έκτακτα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της εξάπλωσης τους, μας αναγκάζουν για τις επόμενες δυο εβδομάδες να μείνουμε στο σπίτι μας.

Αυτό, για κάποιους μπορεί να είναι μαρτύριο, ενώ για κάποιους άλλους όχι. Ωστόσο, πρέπει να υπακούσουμε στα μέτρα για το καλό το δικό μας, αλλά και των γύρω μας.

Πως θα περάσουν όμως αυτές οι δυο εβδομάδες μέσα στο σπίτι;

Πριν αρχίσεις να πανικοβάλλεσαι να σου πούμε πως υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις.  Μην ξεχάσεις όμως να πας στο super market για προμήθειες τροφίμων και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

 

1. Βγάλε τον chef που κρύβεις μέσα σου

Το μαγείρεμα είναι μια διαδικασία που οι περισσότεροι την έχουμε στην καθημερινότητά μας.

Τώρα, έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις πιάτα και γεύσεις από κουζίνες άλλων χωρών που μέχρι τώρα δεν είχες τολμήσει να δοκιμάσεις. Πειραματήσου με καινούρια υλικά και διαφορετικά μπαχάρια. Και πού ξέρεις, μπορεί μετά την καραντίνα να θελήσεις να κάνεις στροφή στην καριέρα σου.

 

 

2. Για σένα νοιάσου και γυμνάσου

Ναι, ναι καλά κατάλαβες. Αυτές, τις δυο εβδομάδες θα έχεις την ευκαιρία να γυμναστείς μόνος στο σπίτι.

Είτε είστε fit, είτε όχι, η άσκηση θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, να γυμναστείς, να βγάλεις από μέσα σου την ενέργεια που έχεις και δεν ξέρεις πως να την διοχετεύσεις, αφού είσαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι.

Το YouTube είναι η καλύτερη επιλογή καθώς θα βρεις μια αφθονία από βίντεο διαφόρων ασκήσεων που σου ταιριάζει από pilates μέχρι και ενδυνάμωση. Μπορείς να πας για ένα απλό τρέξιμο ή περπάτημα, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να αποφύγεις μέρη με μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

3. Ήρθε η ώρα για γενική... καθαριότητα

Ήθελες να κάνεις γενική στο σπίτι και δεν είχες χρόνο; Τώρα, έφτασε η ώρα... Σήκωσε τα μανίκια, πάρε τα καθαριστικά και ξεκίνα εργασία και χαρά. Τίναξε τα χαλιά, σκούπισε, σφουγγάρισε, ξεσκόνισε. Επί τη ευκαιρία, κάνε και ένα ξεσκαρτάρισμα στη ντουλάπα σου, σίγουρα θα βρεις πράγματα που δεν τα θυμώσουν ή που δεν σου χρειάζονται.

4. Οργάνωσε τη ψυχαγωγία σου

Ήθελες να ξεκινήσεις να δεις μια σειρά και δεν είχες τον διαθέσιμο χρόνο; Τώρα, έχεις δυο ολόκληρες εβδομάδες για να ξεκινήσεις να δεις μια σειρά στο Netflix ή ταινίες που σκεφτόσουν ότι θες να δεις κάποια στιγμή.

Διαβάστε βιβλία, φτιάξτε παζλ. Αν μένετε με άλλους στο σπίτι παίξτε χαρτιά, επιτραπέζια ή συζητήστε για θέματα που σας απασχολούσαν και δεν είχατε τον χρόνο να το κάνετε.

5. Κράτα επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα

Το ότι είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε χρόνο κλεισμένοι στο σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε και απομονωμένοι, ευτυχώς δεν ζούμε στο Μεσαίωνα.

Κρατήστε επικοινωνία με την οικογένειά σας, τους φίλους σας, τους γνωστούς σας. Είπαμε ν' απομονωθούμε λίγο, αλλά όχι και να χαθούμε με τους ανθρώπους μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι, όπως το τηλέφωνο, οι βιντεοκλήσεις, τα social media.

6. Φτιάξτε χειροτεχνίες με τα μικρά σας

Λόγω των κλειστών σχολείων, μαζί με τους μεγάλους πρέπει να αξιοποιήσουμε και τον ελεύθερο χρόνο των μικρών μας. Αφού δεν υπάρχει ανάγκη διαβάσματος για τις επέμενες ήμερες, το να τσιγκλήσουμε τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες περνώντας ταυτόχρονα δημιουργικό χρόνο μαζί τους είναι πολύ καλή επιλογή. Προμηθευτείτε λοιπόν τα απαραίτητα υλικά και περαστέ χρόνο μαζί δημιουργώντας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM