Χοληστερίνη: Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί με βότανα και σωστή διατροφή

Αν τα επίπεδα της χοληστερίνης LDL σας είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, είναι απαραίτητο να ακολουθείτε ένα υγιεινό τρόπο ζωής που βασίζετε στην σωστή διατροφή Μάλιστα, ορισμένα βότανα μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά

Η χοληστερόλη είναι μια κηρώδης, λιπαρή ουσία που παράγει το συκώτι. Βρίσκεται σε ζωικά τρόφιμα, όπως το κόκκινο κρέας και τα αυγά. Η χοληστερόλη είναι υπεύθυνη για πολλές βασικές σωματικές λειτουργίες, αλλά, όταν βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Οι φυσικές, συμπληρωματικές θεραπείες για τις καρδιακές παθήσεις στοχεύουν συχνά στον έλεγχο των επιπέδων χοληστερόλης, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Συνήθως, η έρευνα για τέτοιες θεραπείες είναι περιορισμένη, σε σύγκριση με τις έρευνες πάνω στη συμβατική ιατρική. Παρ’όλα αυτά, η χοληστερίνη μπορεί να αντιμετωπιστεί με βότανα και διατροφή.

Φυσική αντιμετώπιση με βότανα

Αστράγαλος

Ο αστράγαλος είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Θεωρείται προσαρμογόνο. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύει το σώμα από το άγχος και το στρες.

Μελέτες υποστηρίζουν ότι ο αστράγαλος μπορεί να έχει οφέλη για την καρδιά. Ωστόσο, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Ενοποιημένης Υγείας (NCCIH), οι ιδιότητες του αστραγάλου για τη χοληστερίνη στερούνται αξιόπιστης πηγής.

Λευκάγκαθα

Η λευκάγκαθα (hawthorn) είναι ένας θάμνος που συγγενεύει με το τριαντάφυλλο. Οι καρποί, τα φύλλα και τα άνθη της έχουν χρησιμοποιηθεί για καρδιακά προβλήματα από την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ορισμένες μελέτες έχουν βρει ότι το φυτό είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία ήπιων καρδιακών προβλημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM