Πόσο σημαντικό είναι το γέλιο στην ζωή μας;

Tο γέλιο μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την ποιότητα ζωής. Ενεργοποιεί πολλές περιοχές του εγκεφάλου, οι οποίες ελέγχουν την κινητική, συναισθηματική, γνωστική αλλά και κοινωνική λειτουργία.

Οι άνθρωποι αρχίζουν να γελούν από τη βρεφική ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινάει να αναπτύσσεται ο μυϊκός ιστός του προσώπου. Το γέλιο δεν είναι μόνο μια αντίδραση. Βασίζεται σε σύνθετους συνδυασμούς μυών του προσώπου, που συχνά περιλαμβάνουν κίνηση των ματιών, του κεφαλιού και των ώμων.

Το γέλιο ενεργοποιεί πολλές περιοχές του εγκεφάλου

Το γέλιο προκαλεί θετικά συναισθήματα, όπως χαρά και κέφι, ενώ μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και να μειώσει τα επίπεδα του στρες στο σώμα. Για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο, όπως κάνουν και τα αντικαταθλιπτικά. Επιπλέον, περιορίζει την απελευθέρωση ορμονών όπως η κορτιζόλη, που μπορεί να καταστρέψει το καρδιαγγειακό, μεταβολικό και ανοσοποιητικό σύστημα με την πάροδο του χρόνου. Με λίγα λόγια, είναι κάτι σαν αντίδοτο κατά του άγχους.

Το γέλιο απαιτεί την ενεργοποίηση του εγκεφάλου. Για να καταλάβει κάποιος ένα αστείο ή μια χιουμοριστική κατάσταση, πρέπει να μπορεί να δει την ελαφρύτερη πλευρά των πραγμάτων. Πρέπει να είναι σε θέση να αποκωδικοποιήσει το αστείο, ώστε να μπορέσει να γελάσει.

Διαβάστε την συνέχεια στο health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM