Αντιμετωπίστε με φυσικό τρόπο την ανοσμία

Η ανοσμία είναι ένα πρόβλημα το οποίο ήρθε στην επιφάνειας το τελευταίο διάστημα και άρχισε να μας απασχολεί περισσότερο, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα συμπτώματα που παρουσιάζουν οι ασθενείς με Covid-19 – Ποιοι άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την όσφρηση μας; Πώς αποκαθίσταται η αίσθηση της οσμής μετά από μια ασθένεια; Υπάρχει φυσική αντιμετώπιση και αν ναι, πως βοηθά στην αποκατάσταση της οσμής;

Η ανοσμία είναι μια νευροαισθητηριακή διαταραχή η οποία σχετίζεται με την απώλεια της αίσθησης της μυρωδιάς και σήμερα, συνδέεται άρρηκτα με τη νόσο Covid-19 για την οποία και αποτελεί ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.

Σύμφωνα με μελέτη η οποία διεξήχθη σε 18 ευρωπαϊκά νοσοκομεία με περισσότερους από 2.000 άνδρες και γυναίκες που είχαν θετικά αποτελέσματα στον ιό SARS-CoV-2, το 73% των ασθενών ανέφεραν μια ξαφνική και ολική απώλεια της αίσθησης της όσφρησης. Παράλληλα, το 14% σημείωσε μείωση της οσφρητικής ευαισθησίας (υποσμία), τις περισσότερες φορές σε συνδυασμό με διαταραχές της γεύσης.

Πώς αποκαθίσταται η αίσθηση της οσμής έπειτα από μια ασθένεια;

Συνήθως λένε ότι αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει. Υπάρχουν όμως και τα άτομα εκείνα που για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν ανοσμία, η οποία μάλιστα σχετίζεται με διάφορες ασθένειες.

Δείτε ποιες ασθένειες συνδέονται με την ανοσμία αλλά και μερικούς τρόπους φυσικής αντιμετώπισης της με αιθέρια έλαια στο health4u.gr

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM