ECDC – Κορονοϊός: «Πράσινο» για την Ελλάδα

Η χώρα μας αποδεικνύεται περίτρανα πως βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αναφορικά με την πορεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας

Θετικά είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC).

O χάρτης της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαικού Κέντρου Αντιμετώπισης Νόσων (ECDC).

Στον χάρτη του ECDC που αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο «κίτρινο», όταν η συντριπτική πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών παραμένει στο «κόκκινο». Ειδικότερα, στο «πράσινο» βρίσκονται περιοχές της Ηπείρου, τα νησιά του Ιονίου και των Κυκλάδων και τα Δωδεκάνησα.

«Πράσινη» η Ελλάδα 

Στο «πράσινο» βρίσκεται ολόκληρη η Ελλάδα και στον χάρτη με τον δείκτη θετικότητας, με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να παραμένει στο «κίτρινο». Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τέλος, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα λιγότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια χρονική περίοδο.

510 κρούσματα και 20 νεκροί

Η πανδημία παρουσιάζει μια σταθερή τάση τις τελευταίες μέρες με τον ΕΟΔΥ, στην χθεσινή του ενημέρωση να ανακοινώνει 510 νέα κρούσματα και 20 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19.

Δείτε αναλυτικά:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 148370, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5721 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45355 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

323 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 225 (69.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1028 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 20 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5441 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3213 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

πηγή: health4u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM