Οι τροφές που συνιστούν οι δερματολόγοι για τέλεια επιδερμίδα (pics)

Μπορεί να φροντίζετε καθημερινά το πρόσωπο σας με καθαρισμό και ενυδάτωση. Χρησιμοποιείτε σωρεία προϊόντων με βασική προϋπόθεση την την τέλεια επιδερμίδα. Είναι πολύ σημαντικό και κάτι ακόμη όμως, η σωστή διατροφή.

Με το να καταναλώνετε πιο συχνά συγκεκριμένες τροφές, ενυδατώνετε καλύτερα την επιδερμίδα σας και καταπολεμάτε τις ρυτίδες.

Ενώ παράλληλα αποφεύγετε τη δημιουργία κηλίδων και καταπραΰνετε την ξηρότητα και το έκζεμα. Στην τελική η υγείας του δέρματος είναι κρίνουσας σημασίας.

Δείτε παρακάτω ορισμένες τροφές που ταΐζουν και προστατεύουν την επιδερμίδα σας|

  1. Αβοκάντο

Το να τρώτε  τουλάχιστον ένα αβοκάντο την εβδομάδα, βοηθά στο να παίρνετε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά. Αυτά με τη σειρά τους, βοηθούν το δέρμα σας να είναι απαλό, λείο και ενυδατωμένο. Επιπρόσθετα, είναι πλούσιο σε ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες. Ενώ οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά που περιέχει βοηθούν στην αποκατάσταση πιθανών βλαβών.

  1. Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι με τη σειρά του πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία καταπολεμούν τη φλεγμονή που προκαλεί ακμή και ξηρότητα. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η ψωρίαση και το έκζεμα. Το λινέλαιο είναι  εξαιρετικά αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς  η αποβολή των τοξινών είναι απαραίτητη για την καλή όψη του δέρματος και τη γενική υγεία.

  1. Τόφου

Το τόφου είναι παράγωγο της σόγιας και ειδικότερα, στερεοποιημένη μορφή πρωτεΐνης σόγιας. Θυμίζει λευκό τυρί και είναι πλούσιο σε ισοφλαβόνες, που προστατεύουν από τη δημιουργία κηλίδων, ενισχύουν τον μεταβολισμό των κυττάρων και κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό και ομοιόμορφο.

  1. Σοκολάτα

Το κακάο περιέχει φλαβανόλες,οι οποίες βελτιώνουν την υφή του δέρματος και καταπολεμούν την ξηρότητα μέσω της πρόληψης της απώλειας νερού. Οι φλαβανόλες του κακάο βελτιώνουν επίσης την κυκλοφορία του αίματος. Μέσα από το οποίο μεταφέρονται τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο. Προτιμάτε τη σοκολάτα που περιέχει τουλάχιστον 70% κακάο.

  1. Εσπεριδοειδή

Τα Εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C, την οποία το σώμα χρειάζεται για την παραγωγή κολλαγόνου. Παράλληλα, έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη συγκριτικά με άλλα φρούτα. Έτσι, οι σταθερές τιμές του σακχάρου στο αίμα επιβραδύνουν τη γλυκοζυλίωση, τη φυσική διαδικασία γήρανσης που καταστρέφει το κολλαγόνο.

  1. Αμύγδαλα

Προσπαθήστε να εντάξετε το γιαούρτι με αμύγδαλα στο πρωινό σας. Τα αμύγδαλα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ τα προβιοτικά του γιαουρτιού βοηθούν στην προστασία από την ακμή και το έκζεμα. Πίνετε επίσης πράσινο τσάι, το οποίο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες που προστατεύουν από τις βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM