Όταν ο Αντετοκούνμπο έκανε προπονήσεις με τον Κόμπι Μπράιαντ - Οι δηλώσεις του (video)

Συγκλονισμένος, με τον τραγικό χαμό του Κόμπι Μπράιαντ ήταν και ο Γιάννης Αντεκούνμπο. Μάλιστα, τον είχε πρότυπό του. Ήθελε, όπως δήλωνε, ν' αποκτήσει τη «mamba» νοοτροπία του στο παρκέ. Είχε, δε, την ανέλπιστη τύχη να έχει προπονηθεί μαζί του. 

«Προσπαθούσα να διευρύνω το παιχνίδι μου και να βρω τρόπους και ανθρώπους που θα με βοηθήσουν και νομίζω ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν ένας εξ αυτών», δήλωνε στο επίσημο κανάλι των Μπακς.

Τι έμαθα απ' τον Κόμπι

«Έμαθα από αυτόν ότι πρέπει να είσαι απλός. Πρέπει να δουλέψεις στην τέχνη σου ξανά και ξανά και ξανά. Πρέπει να σκέφτεσαι έξω από το κουτί και πάντα πρέπει να είσαι παιδί. Αυτό μου είπε. Αποκρίθηκα 'να είσαι παιδί; Τι εννοείς να είσαι παιδί; Αφού πρέπει να είσαι ώριμος, να είσαι άντρας. Όταν πατάς στο παρκέ, να είσαι άντρας, να τους δείχνεις ότι είσαι εδώ'. 'Οχι. Αυτό που εννοώ να είσαι παιδί... Το παιδί χρησιμοποιεί τη φαντασία του. Μπορείς να δεις ένα παιδί και να παίζει πετώντας δύο πέτρες. Όταν είσαι παιδί, πάντα θέλεις να μαθαίνεις, κάνεις ερωτήσεις. Γιατί το κάνω αυτό; Γιατί κάθομαι στη θέση του συνοδηγού; Γιατί ήμουν καλός στο σχολείο σήμερα; Πάντα να κάνεις ερωτήσεις'. Μου είπε πάντα να είμαι παιδί. Η δουλειά ήταν σπουδαία. Με έκανε να σουτάρω 300 φορές. Όμως ήταν όλα τα ίδια σουτ. Τα ίδια. Με πήγε σε ένα σημείο και μου είπε 'βάλε 20'. Του λέω 'πόσα; Να βάλω 10'. 'Οχι, βάλε 20. Μείνε χαμηλά, χρησιμοποίησε τα πόδια σου, σούταρε όταν είσαι στο πιο ψηλό σημείο και βάλε 20'».

Η λαχτάρα του, αναφέρει το contra.gr, που έχει και το ρεπορτάζ, να κάνει προπονήσεις με τον Μπράιαντ ήταν τέτοια που έφτασε στο ραντεβού 3 ώρες νωρίτερα και άρχισε την εξάσκηση μόνος του, χωρίς να περιμένει τον 'δάσκαλό' του:

«Ήταν εκπληκτικός. Ήταν εκπληκτικό να δουλεύω με τον Κόμπε. Είχα το σημειωματάριό μου, είχα ερωτήσεις για εκείνον να μου απαντήσει. Του είπα πριν αρχίσω τις ερωτήσεις 'κοίτα, δεν θέλω αυτό να γίνει συνέντευξη', Μου λέει 'όχι, όχι όχι, μπορείς να ρωτήσεις ό,τι θέλεις'. Του λέω 'είσαι σίγουρος;'. Μου λέει 'ναι'. Άρχισα να ρωτάω για πράγματα που ήθελα να μάθω, για την ανάρρωση, για την offseason, για θέματα εκτός γηπέδου, πράγματα που αφαιρούν τη συγκέντρωσή σου από το μπάσκετ. Ήταν κουλ, ήταν φανταστικός. Γνώρισα τη μικρή κόρη του, την Τζίτζι». 

«Ήμουν εκεί τρεις ώρες πριν από εκείνον»

«Ήμουν εκεί 3 ώρες πριν από εκείνον. Μόνο στην οικογένειά μου το έχω πει αυτό. Δεν ήξερε (σ.σ. ο Μπράιαντ) ότι είχα έρθει 3 ώρες νωρίτερα και όταν τελείωσε το πρόγραμμα του είπα σε πρόλαβα στο γυμναστήριο. Απάντησε με γέλιο, αλλά δεν νομίζω να κατάλαβε τι έλεγα, οπότε επανέλαβα. Μου λέει 'τι ώρα ήρθες' και του είπα ότι είχα έρθει 3 ώρες νωρίτερα. Έκανα τα σουτ μου και μετά έκανα λίγη αποκατάσταση, μετά έκανα ξανά τα σουτ μου, μετά έκατσα ξανά κι έκανα λίγη στατική γυμναστική και μετά ήρθε. Ήμουν εκεί πιο νωρίς. Η αρχική αντίδρασή του νομίζω ήταν να αποφύγει το θέμα όταν του το είπα, αλλά είναι κουλ τύπος και γελούσε. Τον θαυμάζω τον Κόμπι Μπράιαντ και στο κεφάλι μου θεωρώ ότι πρέπει να του δείξω ότι το θέλω. Όχι ότι είμαι εδώ απλά για να χαζεύω και να λέω ότι γυμνάζομαι μαζί του. Είμαι εδώ επειδή θέλω να γίνω καλύτερος. Οπότε ήταν φανταστικό που δούλεψα μαζί του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM