ΝΔ: Δύο βουλευτές ζήτησαν την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να την στηρίζει

Η χειρισμοί από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφορικά τόσο με την φράση ότι εξαπατήθηκε από τον Δημήτρης Λιγνάδη, όσο και σε σχέση με τον αρχικό διορισμό του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου έχουν προκαλέσει πολιτική «θύελλα» αντιδράσεων.

Παρά την στήριξη που δέχεται η υπουργός Πολιτισμού από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, βουλευτές της ΝΔ δηλώνουν πως θα ήταν καλύτερο να παραιτηθεί. Παράλληλα, υπουργοί και άνθρωποι των Γραμμάτων εκφράζουν διαφορετική άποψη.

Οι βουλευτές που ζητούν την παραίτηση της υπουργού

Ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στη Real FM τάχθηκε υπέρ της παραίτησης της Λίνας Μενδώνη.

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί»

Στη συνέχεια, η Όλγα Κεφαλογιάννη με τη σειρά της –επίσης βουλευτής της ΝΔ– μιλώντας στο Action24 έκανε λόγο για «πολιτική ευθύνη» στην υπόθεση Λιγνάδη σημειώνοντας

χαρακτηριστικά: «Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Να ζητάμε και συγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν “ήξερα, δεν ήξερα” ούτε με το αν “φταίω ή δεν φταίω”. Όταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική».

Η στήριξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη

Τη στήριξη του εξέφρασε από την άλλη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε: «Η αλήθεια δεν φτάνει να λέγεται αλλά πρέπει να λέγεται και στην σωστή στιγμή. Η κα Λίνα Μενδώνη ως ΥΠΠΟ ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες Επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια. Εξ ου και το μίσος της Αριστεράς εναντίον της. Την θεωρώ εξαιρετική συνάδελφο».

Στη συνέχεια, σε δεύτερη ανάρτηση του, ο υπουργός επανέλαβε: «Για όσους δεν το γνωρίζετε μιλάμε για Σύλλογο της Άκρας Αριστεράς που έχει προσπαθήσει να σταματήσει κάθε είδους οικονομικής δραστηριότητας στη Χώρα και που μισούν την Υπουργό που ξεκόλλησε το Ελληνικό και μία σειρά άλλων επενδύσεων. Μην πέφτετε στην παγίδα».

Στο πλευρό της Μενδώνη και η ακαδημαϊκός Ελένη Γλυκατζή-Αρβελέρ

Με τη σειρά της η Ε. Γλυκατζή-Αρβελέρ, όπως αναφέρει το iefimerida, σημείωσε: «Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί κατά τη γνώμη μου επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM