Βαρβιτσιώτης: Η Μενδώνη δεν γνώριζε, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας

Αθώα η Μενδώνη - Ο ΣΥΡΙΖΑ  πετάει λάσπη χωρίς όρια

- Το ΣΕΗ δεν έχει ιδέα για την υπόθεση

Του Μάκη Θεοδώση

 

«Αν υπήρχαν καταγγελίες στο γραφείο της Μενδώνη για την επιλογή Λιγνάδη, τότε έχει ευθύνη, αλλά δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο Θέμα 104,6, ενώ καταφέρθηκε και κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, λέγοντας ότι φάνηκε να είναι άσχετο στα όσα συνέβησαν.

Μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η χυδαιότητα και η λασπολογία του ξεπερνούν τη φαντασία να εμπλέξουν πολιτικά πρόσωπα και τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

 

Αναφερόμενος στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας και τις βόλτες του ωκεανογραφικού «Τσεσμέ» , ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «ακόμη και η επιχείρηση γοητείας δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τον Ερντογάν. Η όποια θετική προσπάθεια πέφτει στο κενό όσο η Άγκυρα  συνεχίζει τον ρυθμό έντασης και επιθυμεί να δημιουργήσει κάθε λογής τετελεσμένα, όπως η ίδια τα λογίζει». Χαρακτήρισε παράλληλα «παράτυπη τη νέα Navtex».

 

Εμείς επιδιώκουμε τη νομιμότητα

«Δεν μπορεί η Τουρκία να συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν να είναι υποτελής της και να ελέγχει κάθε λέξη, δεν μπορεί να παρενοχλεί την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη με αυτές τις παραινέσεις», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης. Σημείωσε πως η «Ελλάδα πολιτεύεται με δύο αρχές, υποστηρίζει τη νομιμότητα και δεν είναι η χώρα μας εκείνη που ανεβάζει την ένταση. Οι προκλήσεις ανταπαντώνται με τον τρόπο που γίνονται στο επίπεδο που γίνονται». Αυτό μας έχει δώσει, όπως σημείωσε, την διεθνή αξιοπιστία.

Οι κυρώσεις στο τραπέζι

 

Όπως εξήγησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, η Αθήνα επιμένει στις κυρώσεις, ώστε να υπάρξει ομοφωνία και να περιγραφούν ξεκάθαρα. Η καλή οδός, όπως είπε, που είναι η συνεργασία, είναι κάτι που δεν φαίνεται να επιλέγει η Τουρκία. Οι κυρώσεις δεν έχουν βγει από το τραπέζι, με τη Γερμανία να διαφωνεί, ανέφερε. «Δεν ζητάμε υιοθέτηση, αλλά περιγραφή», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM