Θεοδωρικάκος: Η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας είναι «κολοσσιαία μεταβολή»

Το μήνυμα του υπουργού Εσωτερικών προς τους νέους - «Η μάχη με τον κορονοϊό θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα»

«Με πράξεις αλλάζουμε το κράτος, δίνοντας έμφαση στις θεσμικές και ψηφιακές μεταρρυθμίσεις και τομές στη λειτουργία του», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας, ότι με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις, που έχουν ληφθεί, το κράτος γίνεται πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό για τον πολίτη και την οικονομία.

Δημόσιο και ΑΣΕΠ

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, που θα ψηφισθεί με την έναρξη των εργασιών της Βουλής το νέο έτος, ο κ. Θεοδωρικάκος είπε, ότι πρόκειται για μια κρίσιμη τομή στη δομή του ελληνικού Κράτους, με στόχο μέσα από τις γραπτές πανελλήνιες εξετάσεις, που θα γίνονται για την επιλογή του προσωπικού να ενισχυθεί η αξιοκρατία και να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

«Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να γίνει μια τομή αξιοκρατίας. Να μπουν οι πιο άξιοι στο ελληνικό Κράτος. Έχω ζητήσει από όλο το πολιτικό σύστημα και από τις κοινωνικές δυνάμεις να μη φοβηθούν. Να τολμήσουμε όλοι μαζί αυτή τη σοβαρή μεταβολή. Μέσα από την αξιοκρατία, να στείλουμε ένα μήνυμα στα νέα παιδιά, ότι αξίζουν να μείνουν στη χώρα και να εργαστούν, εδώ, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί καλύτερη την πατρίδα μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο γραπτός διαγωνισμός θα αφορά στις προσλήψεις που θα προγραμματίζονται, κάθε χρόνο, για το επόμενο έτος από το Υπουργικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου, σημειώνοντας ότι πάμε σε μια τομή, όπου το σύνολο των προσλήψεων θα καλύπτονται από τον πανελλήνιο, γραπτό διαγωνισμό.

Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η θεσμοθέτηση, με νόμο, του εθελοντισμού, ο οποίος, όπως είπε «αποτελεί κοινωνική εφεδρεία αλληλεγγύης για τη χώρα μας», ώστε να μπει τέλος στην κακοδιαχείριση και στη αδιαφάνεια.

Τηλεργασία

Στο νομοθετικό προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών εντάσσεται, επίσης, η θεσμοθέτηση της τηλεργασίας, την οποία χαρακτήρισε «κολοσσιαία μεταβολή». Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, θα κινείται σε δύο επίπεδα, αυτή των έκτακτων καταστάσεων, όπως η σημερινή, αλλά και σε μόνιμη βάση, που θα επιχειρεί να συνταιριάξει τον επαγγελματικό βίο, με την οικογενειακή ζωή, καθώς και να συνδράμει στην ανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας.

Ερωτηθείς για την πανδημία και τον εμβολιασμό που ξεκίνησε, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «η μέρα της ελπίδας είναι, πλέον, πιο κοντά, αλλά επισήμανε ότι η μάχη με τον αόρατο και ύπουλο εχθρό θα κρατήσει πολύ καιρό ακόμα, υπογραμμίζοντας τη θετική σημασία του εμβολιασμού του συνόλου της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM