Θεοδωρικάκος: Πανίσχυρη και άρρηκτη η σχέση μου με τον πρωθυπουργό - Τι δήλωσαν Βορίδης και Πέτσας

Απολογισμός έργου και προτροπή να συνεχιστεί η πολιτική χωρίς διακρίσεις - Τι δήλωσαν Βορίδης και Πέτσας

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε κατά την παράδοση - παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εσωτερικών πως η σχέση του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει πολιτική, διανοητική και ανθρώπινη ποιότητα. «Να σοβαρευτούν όσοι έκαναν λόγο για προβλήματα με τον πρωθυπουργό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

 Του Μάκη Θεοδώση

 Τα σημαντικότερα σημεία της τοποθέτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε: «Με τίμησε ως βουλευτή Επικρατείας, μου έδωσε το βήμα για παραγωγή έργου και τον ευχαριστώ. Ακολούθησα τις εντολές του πρωθυπουργού, λύσαμε την ψήφο των αποδήμων, νιώθω περήφανος για όλα αυτά».

«Το πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" δίνει δουλειά σε 40 χιλιάδες άτομα, έχει προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ και πετύχαμε επιπλέον διάθεση πόρων 150 εκατ. ευρώ», τόνισε ο πρώην υπουργός, ενώ ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου.

Μάλιστα ο ίδιος στη συνέχεια δήλωσε: «Επεκτείναμε το πρόγραμμα ''Βοήθεια στο Σπίτι'', προχωρήσαμε την πολιτογράφηση των μεταναστών και την παροχή της ελληνικής ιθαγένειας». «Φέραμε την αξιοκρατία και την αντικειμενική διαδικασία πρόσληψης στο Δημόσιο με εξετάσεις και την αναμόρφωση του ρόλου του ΑΣΕΠ», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρώην υπουργός πριν πάρει τον λόγο ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Υπογραμμίζω πως δεν κάναμε πολιτικές διακρίσεις, ψάξαμε τις συναινέσεις και θα συνεχίσετε στον ίδιο δρόμο».

Ευχαρίστησε τους υφυπουργούς του κ. Καράογλου και Λιβάνιο, τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους στο υπουργείο.

«Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο και θα συνεχίσω να μάχομαι για το καλό της παράταξης», κατέληξε.

Μάκης Βορίδης: Θα συνεχίσουμε την πετυχημένη ατζέντα του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και τόνισε πως θα ακολουθήσει και θα ολοκληρώσει ολόκληρη την ατζέντα και πως δεν θα υπάρχει ασυνέχεια. «Έχουμε συνεργαστεί προσωπικά με τον Τάκη και και μας δεσμεύει το πρόγραμμα της κυβέρνησης. Έχω λάβει την πληροφόρηση για το υψηλό επίπεδο του προσωπικού και να ξέρεις θα είμαστε σε επαφή», κατέληξε.

Λιβάνιος: Έζησα την καθημερινότητα του πολίτη

Ο κ. Λιβάνιος τόνισε πως το υπουργείο έχει ευρύ φάσμα της καθημερινότητας με πολλά προβλήματα. «Έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα», δήλωσε. «Θα είστε πάντα απασχολημένοι και θα αντιμετωπίσετε τις φυσικές καταστροφές», πρόσθεσε.

Στέλιος Πέτσας: Συνεχίζουμε το έργο του Τάκη Θεοδωρικάκου

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε πως «ερχόμαστε να συνεχίσουμε την παρακαταθήκη του κ. Θεοδωρικάκου και να στηρίξουμε την κοινωνία».

«Δύο είναι τα βασικά σημεία ο ενιαίος κώδικας Τ.Α. και η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Παράλληλα ο κ. Πέτσας δήλωσε πως «αντιμετωπίζουμε την καταστροφή στις Σέρρες σήμερα και θα φροντίσουμε για την ανακούφιση των πληγέντων».

Τέλος, ο υφυπουργός Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε πως «χρέος μας είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο μήκος κύματος με ζήλο και υπευθυνότητα στη Μακεδονία και τη Θράκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM